Читайте у новому номері журналу «Головбух Бюджет»

Автор
головний редактор журналу «Головбух Бюджет»
Огляд усіх змін законодавства щодо бюджетної сфери, розв'язання робочих ситуацій бюджетного обліку, зразки заповнення звітів, приклади розрахунків та багато іншого – в тижневику «Головбух Бюджет».

Читайте у новому номері журналу «Головбух Бюджет»

⚡️ ПРИДБАТИ ЖУРНАЛ НА ВИГІДНИХ УМОВАХ⚡️

Відпустка в умовах воєнного стану: мрії vs реалії

– Що ви найбільше любите у своїй роботі?

– Відпустку:)

Зазвичай для працівників відпустка – це солодка мрія, а для роботодавця – головний біль. Адже можна наразитися на штрафи, якщо не врахувати всіх правил для різних видів відпусток. До того ж у ці правила втрутився воєнний стан. Тож запитання щодо відпусток лунають постійно. Тому в цьому номері ми багато про них говоритимемо.

Зі статті «Відпустка-2024: відповіді на ваші запитання» дізнаєтеся:

  • чи надавати відпустки майбутнього періоду;
  • яка відповідальність за ненадання відпусток, зокрема й навчальних;
  • що робити, якщо працівник роками не ходить у відпустку.

Маєте у своїй установі працівників-чорнобильців? Обов'язково зазирніть у статтю «Додаткова відпустка чорнобильцям як об'єкт перевірки ревізорів». Поради експерта допоможуть оплатити відпустку працівників-чорнобильців без помилок. З’ясуєте, кому й коли надати, яких обмежень дотримати та що зробити, щоб отримати фінансування від органу соцзахисту. Як бонус отримаєте готові бухпроведення, щоб облікувати цей вид відпусток.

Сьогодні чи не всі працівники мають справу з комп’ютером. Законодавство передбачає додаткову відпустку працівникам за роботу з комп’ютером. Утім, не всім і не завжди. Наш експерт роз'яснив, кому й на яких підставах таку відпустку надавати та чи діють для неї особливі правила в період воєнного стану.

Якщо раптом у працівника змінилися плани і посеред щорічної відпустки він надає заяву, що хоче вийти на роботу, – не поспішайте діяти. Перш ніж здійснити цю непередбачувану мрію працівника, ознайомтеся, чи можна на прохання працівника припинити щорічну відпустку, у рубриці «Запитання-відповідь».

Працюймо в тандемі. Крокуймо до Перемоги разом!

акційна передплата журналів для бухгалтерів

Весняні дива для бухгалтерів! Оформлюйте передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»платіть за 10 місяців, а користуйтеся цілий рік!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20.

Статті за темою

Усі статті за темою

Навчальна відпустка: тривалість та оплата

Оплата навчальної відпустки – які правила надання працівникам та розрахунку відпускних? За яких обставин надається відпустка у зв'язку з навчанням? Розглянемо з експертом.
17451

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
39208

Е-лікарняний за сумісництвом 2024 на прикладах

Робота за сумісництвом – працівник має виконувати таку роботу у вільний від основної роботи час. Як обчислити е-лікарняні суміснику з урахуванням змін, які сталися з 01 січня 2024 року, – у даній консультації.
63040

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді