Планування закупівель за новими правилами: що врахувати

Автор
консультант з публічних закупівель, Київ
Планування публічних закупівель зазнає змін із 19 квітня 2020 року. Змін чимало, тож уже тепер дізнайтеся, що слід зазначати у річному плані, у який строк оприлюднювати

Перш ніж розпочати будь-яку публічну закупівлю, її треба запланувати.

Як і в чинній нині, так і в новій редакції Закону про публічні закупівлі*, плануванню закупівель присвячена стаття 4. Проаналізуємо її нові вимоги, що почнуть діяти з 19.04.2020.

Як і коли оприлюднювати інформацію про закупівлю — нові правила

Стаття 4. Планування закупівель та інші передумови здійснення закупівель

1. Планування закупівель здійснюється на підставі наявної потреби у закупівлі товарів, робіт і послуг. Заплановані закупівлі включаються до річного плану закупівель (далі — річний план).

Річний план та зміни до нього безоплатно оприлюднюються замовником в електронній системі закупівель протягом п’яти робочих днів з дня затвердження річного плану та змін до нього.

Закупівля здійснюється відповідно до річного плану.

3. До річного плану не включаються закупівлі, для здійснення яких цей Закон не застосовується у випадках, визначених у частинах п’ятій і шостій статті 3 цього Закону.

* Закон України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII в редакції Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про публічні закупівлі» та деяких інших законодавчих актів України щодо вдосконалення публічних закупівель» від 19.09.2019 № 114-IX.

Додаток


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді