Підвищено розміри посадових окладів службовцям органів місцевого самоврядування – додані схеми окладів

Уряд змінив постанову про зарплати працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів.

розміри посадових окладів службовцям органів місцевого самоврядування

КАЛЬКУЛЯТОР СТАЖУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБИ В ОМС

Уряд 30 квітня вніс зміни до постанови КМУ від 09.03.2006 № 268 «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів». Це рішення прийняте для недопущення поглиблення диспропорцій в оплаті праці державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування.

Постанова Кабміну № 484 від 30.04. 2024 р. була опублікована на наступний день – 1 травня. У додатках до постанови містяться Схеми посадових окладів працівників і посадовців виконавчих органів міських, селищних, сільських рад.

Що змінює рішення Уряду

  1. Врегульовано питання строку (моменту) встановлення надбавки за вислугу років посадовим особам місцевого самоврядування у разі зміни її розміру.
  2. Викладено додатки 48-53 і 55 до постанови № 268 у новій редакції.
  3. Підвищено розміри посадових окладів посадовим особам органів місцевого самоврядування (де розмір мінімального посадового окладу пропонується встановити на рівні 7100 гривень).
  4. Підвищено розміри посадових окладів службовцям органів місцевого самоврядування.
  5. Рекомендовано органам місцевого самоврядування на час воєнного стану здійснювати преміювання посадових осіб органів місцевого самоврядування в розмірі, що не перевищує 100 відсотків посадового окладу.
  6. Рекомендовано керівникам органів місцевого самоврядування здійснювати виконання зазначеної постанови виключно у межах фондів заробітної плати, передбачених у кошторисах відповідних органів.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12360

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді