Скільки держслужбовців виїхали за кордон та не повернулися

У НАДС представили результати кількісного складу державних службовців.

Скільки держслужбовців виїхали за кордон

КАЛЬКУЛЯТОР СТАЖУ ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ТА СЛУЖБИ В ОМС

За результатами моніторингу кількісного складу державних службовців за перший квартал 2024 року:

  • фактична кількість працюючих державних службовців складає 159 333 особи. Упродовж трьох місяців їх стало менше на 571;   
  • з огляду на цю динаміку збільшилася кількість вакантних посад на державній службі. Зараз їх 40769, що на 1667 більше, аніж у попередньому кварталі; 
  • фактична кількість працюючих державних службовців-жінок складає 119 696 осіб, чоловіків – 39637. 

В Україні наразі нараховується 4 180 державних службовців (з них 812 – жінки), які мобілізовані або проходять службу у військах територіальної оборони ЗСУ та добровольчих формуваннях територіальних громад. Ця кількість упродовж трьох місяців зросла на 42 особи (з них 38 – жінки). З початку повномасштабної агресії 138 державних службовців загинули, а 263 – зазнали поранення. 

1180 державних службовців наразі перебувають за кордоном. Упродовж трьох місяців їх стало менше на 204 особи.

Джерело: офіційний сайт НАДС

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12381

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
47134

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
47096

Державна служба в Україні

Державна служба в Україні ► класифікація посад ► конкурс на зайняття посад ► строкове призначення ► переведення ► зміна істотних умов служби ► припинення державної служби
9106

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді