Посадові оклади в органах місцевого самоврядування 2024

UA RU
Автор
бухгалтер, експерт з питань бюджетної сфери, кандидат економічних наук, м. Чернігів
Експерт наводить діючі посадові оклади в органах місцевого самоврядування (ОМС) з Постанови № 268, яка стосується керівних працівників, їхніх заступників, спеціалістів та службових осіб.

Чим регулюються посадові оклади в ОМС

Оклади посадовців ОМС визначені постановою Кабміну «Про упорядкування структури та умов оплати праці працівників апарату органів виконавчої влади, органів прокуратури, судів та інших органів» від 09.03.2006 р. № 268 (даліПостанова № 268). Останнє підвищення цих окладів сталося ще 03 травня 2024 року (постанова Кабміну від 30.04.2024 р. № 484).

Однак у даного підвищення для ОМС рекомендовано у якості обмеження здійснювати виконання цієї постанови виключно у межах фондів зарплати, передбачених у кошторисах відповідних органів. Виходить, що підвищення може бути й не в усіх ОМС або ж бути пізніше, якщо зробити це з 03 травня 2024 року немає коштів у фонді зарплати.

Крім цього, є можливість підвищити посадові оклади тим працівникам ОМС, які здійснюють повноваження на територіях, де ведуться (чи велися) бойові дії.

Чи можна додатково підвищити посадові оклади в ОМС в умовах воєнного стану?

Усім – ні. Однак є постанова Кабміну від 25.04.2023 р. № 391 «Деякі питання оплати праці працівників державних органів та органів місцевого самоврядування під час воєнного стану». За нею ОМС рекомендовано підвищити посадові оклади працівникам, які безпосередньо здійснюють свої повноваження на територіях:

  • активних бойових дій – в 2 рази;
  • можливих бойових дій – в 1.5 рази.

Території активних і можливих бойових дій визначаються за Переліком територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих РФ, який затверджений наказом Мінреінтеграції від 22.12.2022 р. № 309.

Для підвищення окладів треба затвердити перелік працівників, які здійснюють повноваження у зонах активних і можливих бойових дій, а також затвердити оновлений штатний розпис, у якому за такими працівниками має бути спеціальна примітка. Детальніше про дані процедури існує роз’яснення НАДС від 19.05.2023 р. № 167 р/з.

Для ОМС таке підвищення окладів є всього лише рекомендацією, яка не обов’язкова до виконання.

Існуючі посадові оклади працівників ОМС

У частини посадовців існують оклади менші за мінімальну зарплату. Це означає, що у разі відсутності надбавок і доплат, премій або їхньої недостатності, таким посадовцям нараховується доплата до мінімальної зарплати. Нагадуємо, що мінімальна зарплата у 2024 році у квітні-грудні 2024 складає 8000 грн.

Додаток 48 – для апарату обласних рад і рад міста Києва, Севастополя

посадові оклади омс

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 49 – для апарату районних, районних у місті Києві, Севастополі

оклади в органах місцевого самоврядування

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 50 – для апарату рад об’єднаних територіальних громад (міських, селищних, сільських) і їхніх виконкомів

Посадові оклади в органах місцевого самоврядування

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 51 – для працівників департаментів, управлінь, відділів, інших виконавчих органів міських (крім Києва та Севастополя), селищних, сільських рад

посадові оклади омс додаток 51

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 52 – для апарату районних у містах рад і їхніх виконкомів

схема посадових окладів омс

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 53 – для працівників управлінь, відділів виконавчих органів районних у містах рад (крім Києва та Севастополя)

Посадові оклади в органах місцевого самоврядування

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Додаток 55 – для службовців апарату (секретаріату) органів місцевого самоврядування

Посадові оклади в органах місцевого самоврядування

СКАЧАТИ ДОДАТОК

Посадові оклади заступників керівників ОМС 2024

Оплата праці в ОМС 2024 року для заступників керівників, посади яких не визначено у додатках, здійснюється з урахуванням зменшення на 3-7% від розміру посадового окладу керівника (пп. «б« п. 2 Постанови № 268).

всеукраїнська сертифікація бухгалтерів 2024



зміст

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді