Добровільне використання печатки: уряд погодив проєкт закону

Уряд погодив проєкт закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами-підприємцями». Документ урегульовує питання добровільного застосування печатки відповідно до інших нормативно-правових актів, які все ще передбачають, що печатка обов’язкова.

Добровільне використання печатки: уряд погодив проєкт закону

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Так, проєкт закону пропонує вилучити вимогу про необхідність цього реквізиту:

  • у копіях рішень виборних органів організацій роботодавців щодо створення відповідних об’єднань;
  • в ощадних сертифікатах банків.

Нагадаємо, на сьогодні діє норма, за якою суб’єкти господарювання самостійно визначають, чи потрібна їм печатка. Водночас є низка законів, в яких використання цього реквізиту в документах обов’язкове.

Повне скасування обов’язку ставити печатки дозволить спростити ведення бізнесу, що усуне зайві бюрократичні процедури.

За інформацією Мінекономіки


Боротьба триває, і наш обов'язок щодня на максимум працювати в тилу. Підтримувати Україну за будь-яких обставин, бо тільки разом — ми сила. Для вас є підтримка від редакції — до 3-х місяців безплатного доступу до електронних журналів «Головбух: БЮДЖЕТ» та «Головбух: ПРАЦЯ та ЗАРПЛАТА».

Замовляйте доступ онлайн в інтернет-магазині. Якщо потрібно обговорити передплату з особистим менеджером, телефонуйте: 0 800 21 12 20 (дзвінки безплатні). Залишаймося разом. Будьмо на зв’язку щодня.

На FB сторінках та телеграм-каналах даємо акційні пости/повідомлення раз на тиждень протягом травня.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Міжбюджетні трансферти – облік

Як правильно відобразити в обліку ОТГ міжбюджетні трансферти, як задокументувати операції з їхньої передачі та які субрахунки використовувати - експертний досвід.
9560

Переоцінка основних засобів: проводки

В балансі бюджетної установи усі активи, у т. ч. основні засоби, визнають за вартістю придбання, яка з часом змінюється. І тоді потрібна переоцінка основних засобів.
17585

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
2902

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді