Змінюється інструкція застосування КЕКВ бюджетними установами

Проєкт змін опубліковано на сайті Міністерства фінансів

зміни КЕКВ

Платні послуги. Самотест для бюджетних установ ⏩

На сайті Міністерства фінансів опубліковано проект наказу про зміни в Інструкцій щодо застосування економічної класифікації видатків та кредитування бюджету.

В повідомленні про оприлюднення пропонується розділити бюджетні видатки за економічними ознаками таких операцій:

  • грошове забезпечення, медичне обслуговування та інші виплати особам, які є гласними і негласними штатними працівниками, з числа осіб, які мають спеціальні звання Бюро економічної безпеки України, а також винагороди судді;
  • придбання окремих предметів, матеріалів, обладнання та інвентарю;
  • уточнення видатків та заходів спеціального призначення;
  • уточнення термінології в частині згідно з Єдиним закупівельним словником ДК 021:2015;
  • оплата за абонентське обслуговування;
  • видатки, пов'язані із створенням або поповненням матеріальних резервів для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій;
  • оплати з підвищення кваліфікації державних службовців, посадових осіб місцевого самоврядування;
  • оплати реєстраційного або гарантійного внеску, забезпечувального депозиту для укладання договорів оренди у випадках, передбачених законодавством;
  • виконання судових рішень та інших витрат виконавчого провадження;
  • перерахування коштів для виплати грошової винагороди арбітражного керуючого.

Нагадаємо, минулого року КЕКВ 2021 оновилися і стали більше відповідати сучасності. Бухгалтеру бюджетної установи була надана можливість самостійно інтерпретувати віднесення видатків на той чи інший КЕКВ.

За матеріалами Міністерства фінансів

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
39846

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
326

Небюджетний рахунок — рятівне коло для оплати видатків у воєнний час

Кабмін Постановою № 765 вніс зміни до Порядку № 590 — дозволив підприємствам, які постачають бюджетним установам товари, виконують роботи і надають послуги, відкривати небюджетні рахунки на їх ім’я в Казначействі. Бухгалтерську спільноту непокоїть запитання: чи зможуть тепер бюджетні установи своєчасно розраховуватися з постачальниками за товари, виконані роботи і надані послуги, якщо підприємства відкриють у Казначействі небюджетні рахунки?
12876

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 №11. Код кожної бюджетної програми відповідає коду функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету
14749

Тимчасова класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів (з перехідною таблицею до функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету)

Тимчасова класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів (з перехідною таблицею до функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету) затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 р. №11.
6825

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді