Обґрунтовуйте і оприлюднюйте якості предмета закупівлі

Обґрунтовуйте і оприлюднюйте якості предмета закупівлі

Як визначити предмет закупівлі за новими правилами

Урядовці підкоригували Порядок, за яким Державна аудиторська служба, її міжрегіональні територіальні органи перевірятимуть закупівлі. Закцентували увагу на підставах проведення перевірок закупівель та правах перевіряльників.

Також Уряд рекомендує Правлінню Пенсійного фонду України, правлінням фондів загальнообов’язкового державного соціального страхування, ОМС оприлюднювати на власному вебсайті обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі, його очікуваної вартості та/або розміру бюджетного призначення.

Строк такого оприлюднення — п’ять робочих днів з дня оприлюднення оголошення про проведення конкурентної процедури закупівель або повідомлення про намір укласти договір про закупівлю за результатами переговорної процедури закупівель. Головні розпорядники/розпорядники бюджетних коштів нижчого рівня зобов’язані обґрунтувати технічні та якісні характеристики предмета закупівлі, розмір бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі та в зазначений строк оприлюднити це обґрунтування.

Джерело: постанова КМУ «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 1 серпня 2013 р. № 631 і від 11 жовтня 2016 р. № 710» від 16.12.2020 № 1266.

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
38639

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2221

Бюджетні зобов'язання - порядок їх реєстрації

Замовники-бюджетники мусять зареєструвати бюджетні зобов’язання в органах Казначейства. Бо інакше не зможуть їх оплатити. Подекуди, перш ніж такі зобов’язання зареєструвати чи провести платежі, казначеї висувають свої вимоги.
1066

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді