Хто отримає соціальну стипендію

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
В проєкті постанови Кабміну доповнено перелік категорій громадян, які отримуватимуть соціальну стипендію.

соціальна стипендія 2023

Пошук по Класифікатору професій

Мінсоцполітики оприлюднило проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України з питань надання державної соціальної допомоги та соціальних стипендій».

Зокрема, планують внести зміни до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) закладів фахової передвищої та вищої освіти, затвердженого постановою КМУ від 28.12.2016 № 1045.

До отримувачів соціальної стипендії віднесуть:

  • осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України;
  • їх дітей;
  • дітей загиблих (померлих) осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України.

Для отримання соціальної стипендії вони поряд з основними документами мають надати виписку з Єдиного реєстру осіб, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України за формою, затвердженою Мінреінтеграції.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Індексація стипендії 2021: величина приросту ІСЦ та приклади від експерта

Індексація стипендії проводиться щомісяця. Як визначити величину приросту ІСЦ та в якому розмірі нарахувати індексацію на академічні і соціальні стипендії у січні 2021 року? Подробиці — у публікації на прикладах різних робочих ситуацій.
4356

КЕКВ 2700 "Соціальне забезпечення"

Усі видатки, які проводять бюджетні установи, розмежовані за економічною суттю платежу. Для цього використовують коди економічної класифікації видатків бюджету (КЕКВ). Установа може використовувати кошти лише на ті цілі, на які планувала, за напрямами, визначеними в Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету.
13740

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді