Набули чинності новації у визначенні предмета закупівлі

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Зміни, затверджені Міністерством економіки, вже чинні.

визначення предмета закупівлі

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Мінекономіки затвердило зміни до Порядку визначення предмета закупівлі, затвердженого наказом від 15.04.2020 № 708 (далі – Порядок № 708).

Закупівля робіт

Предмет закупівлі робіт замовники визначають:

  • згідно з пунктом 27 частини першої статті 1 Закону про публічні закупівлі;
  • за об’єктами будівництва;
  • з урахуванням положень кошторисних норм України «Настанова з визначення вартості будівництва», затверджених наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 01.11.2021 № 281;
  • галузевих будівельних норм ГБН Г.1-218-182:2011 «Ремонт автомобільних доріг загального користування. Види ремонтів та перелік робіт», затверджених наказом Державної служби автомобільних доріг України від 23.08.2011 № 301.

Так, замінили ДСТУ Б. Д.1.1-1:2013 «Правила визначення вартості будівництва», прийнятий наказом Мінрегіону від 05.07.2013 № 293, який втратив чинність згідно з наказом Міністерства розвитку громад та територій України від 01.11.2021 № 281.

Закупівлі послуг з підвищення кваліфікації педпрацівників

Предмет закупівлі послуг з підвищення кваліфікації педагогічних (науково-педагогічних) працівників визначаємо за змістом, обсягом, видом, формою, суб’єктом та місцем надання послуг підвищення кваліфікації окремо для кожного педагогічного (науково-педагогічного) працівника.

Закупівлі ЦЗО

Централізована закупівельна організація (ЦЗО) визначає предмет закупівлі товарів і послуг, що закуповуються нею в інтересах замовників, з урахуванням положень пункту 3 розділу I Порядку № 708:

  • шляхом об’єднання наявних у ЦЗО потреб у закупівлі товарів, послуг, отриманих від замовників;
  • окремо за кожною потребою замовника в закупівлі товарів, послуг, що подана до ЦЗО.

Закупівлі послуг експертизи

Предмет закупівлі послуг щодо проведення експертною установою, експертом або експертами експертизи для з’ясування обставин, що мають значення для кримінального провадження, послуг спеціалістів для надання консультацій / пояснень / довідок / висновків / безпосередньої технічної допомоги під час досудового розслідування і судового розгляду з питань, що потребують відповідних спеціальних знань і навичок, визначають окремо за кожним прийнятим процесуальним рішенням слідчого, керівника органу досудового розслідування.

Закупівлі для забезпечення візитів іноземних делегацій

Предмет закупівлі товарів і послуг, необхідних для протокольного забезпечення візитів в Україну іноземних делегацій на чолі з главами оборонних відомств іноземних держав, їх заступниками та державними секретарями оборонних відомств іноземних держав, а також під час проведення заходів міжнародного співробітництва за участю Міністра оборони України, його заступників та державного секретаря Міністерства оборони України з офіційними представниками іноземних держав, дипломатичних представництв іноземних держав, міжнародних організацій, акредитованих в Україні, визначають за обсягом, номенклатурою та місцем поставки товарів або надання послуг окремо для кожного візиту та заходу.

Наказ Мінекономіки від 03.04.2023 № 1811, яким затверджені зміни, набув чинності 23.06.2023 р.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
38637

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2220

Бюджетні зобов'язання - порядок їх реєстрації

Замовники-бюджетники мусять зареєструвати бюджетні зобов’язання в органах Казначейства. Бо інакше не зможуть їх оплатити. Подекуди, перш ніж такі зобов’язання зареєструвати чи провести платежі, казначеї висувають свої вимоги.
1066

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді