Як визначати потребу у соціальних послугах

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінсоцполітики затвердило порядок визначення потреби у соціальних послугах.

потреба у соціальних послугах

Калькулятор стажу

Учора, 10.08.2023, набрав чинності наказ Мінсоцполітики від 19.04.2023 № 130-Н, яким затверджено Порядок визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці / територіальної громади у соціальних послугах (далі — Порядок).

Порядок визначає процедуру визначення потреб населення адміністративно-територіальної одиниці / територіальної громади у соціальних послугах шляхом збирання, узагальнення та аналізу кількісних та якісних даних щодо наявності на відповідних територіях вразливих груп населення, осіб / сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах і не можуть самостійно їх подолати, щодо їхніх потреб у соціальних послугах.

Для цього за рішенням голови районної в мм. Києві та Севастополі держадміністрації / виконавчого органу сільської, селищної, міської ради утворюється робоча група. Її очолює голова або заступник голови районної в мм. Києві та Севастополі держадміністрації / виконавчого органу сільської, селищної, міської ради. До її складу входять представники:

  • місцевого органу соціального захисту населення;
  • структурних підрозділів районної в мм. Києві та Севастополі держадміністрації / виконавчих органів сільської, селищної, міської ради з питань:
    • освіти і науки;
    • охорони здоров'я;
    • фінансів та економіки;
    • молоді та спорту;
  • служби у справах дітей;
  • соціальні менеджери;
  • фахівці із соціальної роботи.

За згодою до складу робочої групи можуть також входити представники територіальних органів (підрозділів) Нацполіції, уповноважених органів з питань пробації, надавачів, отримувачів соціальних послуг та їхніх об'єднань, громадських об'єднань, в тому числі осіб з інвалідністю, благодійних, релігійних організацій, наукових установ, представники вразливих груп населення, депутати місцевої ради та представники інших зацікавлених сторін.

При плануванні заходів щодо розвитку та організації надання соціальних послуг визначають:

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Міжбюджетні трансферти – облік

Як правильно відобразити в обліку ОТГ міжбюджетні трансферти, як задокументувати операції з їхньої передачі та які субрахунки використовувати - експертний досвід.
9635

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
367

Казначейське обслуговування бюджетників

Під час обслуговування місцевих бюджетів органи Казначейства діють за чітко встановленим порядком. Дотримуватися цього порядку мають і установи, якщо хочуть вчасно отримати кошти. Опишемо докладно всі складові казначейського обслуговування місцевих бюджетів.
12047

Місцеві бюджети 2024: які доходи й видатки

Місцеві бюджети 2024: ✔ доходи загального фонду місцевих бюджетів ✔ доходи спеціального фонду місцевих бюджетів ✔ доходи бюджету розвитку ✔ розмір надходжень у місцеві бюджети ✔ видатки місцевих бюджетів
34990

Субвенція місцевим бюджетам

Субвенція – це виплата із державного бюджету місцевим бюджетам, яку надають лише на конкретні цілі. На що вона виділяється щороку – у цьому огляді.
49921

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді