Кому встановлені надбавки за особливі умови праці під час воєнного стану

Установлено надбавки працівникам бюджетних установ за роботу з особливими умовами праці у період дії воєнного стану.

39.jpg

Калькулятор індексації зарплати

Установлено, що на період воєнного стану:

  • працівникам установ, закладів та організацій, що фінансуються з державного бюджету, які безпосередньо виконують обовʼязки та завдання, виплачується щомісячна надбавка за роботу з особливими умовами праці за фактично відпрацьований час:
    • на територіях можливих бойових дій, включених до переліку територій, на яких ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованих рф, затвердженого Мінреінтеграції, для яких не визначена дата припинення можливості бойових дій, у граничному розмірі 50 відсотків посадового окладу;
    • на територіях активних бойових дій, включених до переліку територій, для яких не визначена дата завершення бойових дій, у граничному розмірі 100 відсотків посадового окладу;
  • працівникам надавачів соціальних послуг комунального сектору, що розташовані та безпосередньо надають соціальні послуги відповідно до ч. 3 ст. 16 ЗУ «Про соціальні послуги» (за місцем проживання/перебування їх отримувачів (вдома), у приміщенні надавача соціальних послуг, за місцем перебування отримувача соціальних послуг поза межами місця проживання та приміщення надавача соціальних послуг, у тому числі на вулиці) на територіях, на яких ведуться (велися) бойові дії, включених до переліку територій, для яких не визначена дата завершення бойових дій (дата припинення можливих бойових дій), виплачується надбавка за фактично відпрацьований час у граничному розмірі 100 відсотків посадового окладу.

Визнано такою, що втратила чинність, постанову КМУ «Про особливості оплати праці працівників, які беруть участь у забезпеченні проведення антитерористичної операції, працівників, які залучаються до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки та оборони, відсічі і стримування збройної агресії російської федерації у Донецькій та Луганській областях, а також працівників державних і комунальних установ, закладів, організацій, які фінансуються з бюджету і розміщені в населених пунктах, що розташовані на лінії зіткнення» від 05.09.2018 N 708.

Джерело: Telegram-канал Тараса Мельничука

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Надбавка за вислугу років – наказ

Надбавка за вислугу років надається зокрема бухгалтерам, державним службовцям, медичним, педагогічним та іншим працівникам бюджетної сфери. Як нараховується надбавка за вислугу років – у даній консультації.
258771

Надбавки-2024: кому, скільки, за що

Початок нового бюджетного року стартує з перегляду розмірів доплат та надбавок. Які надбавки та доплати можна встановити працівникам у 2024 році, що врахувати при їх встановленні розглянемо на практичній ситуації.
21395

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
46991

Зарплата працівників вищої освіти 2024

Зарплата викладачів 2024: тарифна сітка на 2024 рік для працівників освіти ➤ інші схеми посадових окладів викладачів ➤ доплати і надбавки ➤ погодинна оплата праці ➤ приклади нарахування зарплати викладачам
232115

Надбавки до заробітної плати в бюджетних установах

Надбавки до заробітної плати в бюджетних установах — звична справа. Розповімо докладно про види надбавок, умови встановлення надбавок, розміри надбавок окремим категоріям працівників бюджетних установ.
89089

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді