Мінфін оновив довідник місцевих бюджетів, класифікацію доходів та видатків

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін змінив окремі нормативи щодо бюджету.

довідник місцевих бюджетів

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Мінфін змінив:

  • Довідник місцевих бюджетів (наказом від 21.09.2023 № 513);
  • Класифікацію доходів бюджету (наказом від 10.10.2023 № 545);
  • Типову програмну класифікацію видатків та кредитування місцевого бюджету (наказом від 10.10.2023 № 546);
  • Структуру кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету (наказом від 10.10.2023 № 545).

У Структурі кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету, що містить сім знаків ХХХ Х ХХ Х, Мінфін визначив, що у п’ятому знаку бюджетної програми цифрою «6» позначатимуть усі бюджетні програми на реалізацію інвестиційних проектів, що фінансуються за рахунок коштів:

  • іноземних держав;
  • іноземних фінансових установ;
  • міжнародних фінансових організацій.

Ознайомитись з цими наказами можна у розділі «Накази Міністерства фінансів України у 2023 р.» підрубрики «Постанови та накази» рубрики «Законодавство» офіційного вебсайту Мінфіну (mof.gov.ua).

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Коди бюджетної класифікації доходів

Коди бюджетної класифікації доходів (КБД) важливо знати всім суб’єктам господарювання, включаючи й бюджетні установи, адже всі сплачують податки, збори, інші обов’язкові платежі до державного чи місцевого бюджетів.
39845

Програмна класифікація видатків: обираємо назву бюджетної програми

У бюджетному процесі застосовують програмно-цільовий метод. Суть його полягає в управлінні коштами місцевого бюджету для досягнення конкретних результатів, цілей, вирішення проблем місцевої громади. При цьому оцінюють ефективність використання коштів місцевого бюджету на кожній стадії бюджетного процесу. Основним елементом цього методу є бюджетна програма.
326

Небюджетний рахунок — рятівне коло для оплати видатків у воєнний час

Кабмін Постановою № 765 вніс зміни до Порядку № 590 — дозволив підприємствам, які постачають бюджетним установам товари, виконують роботи і надають послуги, відкривати небюджетні рахунки на їх ім’я в Казначействі. Бухгалтерську спільноту непокоїть запитання: чи зможуть тепер бюджетні установи своєчасно розраховуватися з постачальниками за товари, виконані роботи і надані послуги, якщо підприємства відкриють у Казначействі небюджетні рахунки?
12876

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету

Структура кодування програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 №11. Код кожної бюджетної програми відповідає коду функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету
14748

Тимчасова класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів (з перехідною таблицею до функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету)

Тимчасова класифікація видатків та кредитування місцевих бюджетів (з перехідною таблицею до функціональної класифікації видатків та кредитування бюджету) затверджена наказом Мінфіну від 14.01.2011 р. №11.
6825

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді