Форми бюджетних документів планують оновити

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін вирішив змінити форми документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету.

форми бюджетних документів

Калькулятор стажу

Мінфін пропонує з 01.01.2024 змінити дещо у формах документів, що застосовуються в процесі виконання бюджету.

Так, у формі зведення показників спеціального фонду кошторису, затвердженої наказом Мінфіну 28.01.2002 № 57, пропонують доповнити графи «Інші джерела власних надходжень бюджетних установ» новим кодом доходів «25020500».

Окрім цього пропонують скоротити рядок «код та назва програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету _________ (код та назва програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів (код та назва Типової програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів) _______)» у формах:

  • довідка про зміни до річного розпису бюджету;
  • довідка про зміни до помісячного розпису асигнувань (за винятком надання кредитів з бюджету) загального фонду бюджету;
  • довідка про зміни до помісячного розпису надання кредитів із загального фонду бюджету;
  • довідка про зміни до помісячного розпису спеціального фонду бюджету (за винятком власних надходжень бюджетних установ та відповідних видатків);
  • довідка про зміни до помісячного розпису повернення кредитів до загального фонду бюджету.

Із проектом наказу можна ознайомитися у розділ «Проекти нормативно-правових актів у 2023 р.» підрубрики «Проекти нормативно-правових актів» рубрики «Законодавство» офіційного вебсайту Мінфіну (mof.gov.ua).

Зауваження та пропозиції до проекту наказу Мінфін прийматиме до 01.11.2023 на електронну скриньку (e-mail): [email protected].

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99716

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
50774

Витрати майбутніх періодів: як облікувати

З’ясуємо, що таке витрати майбутніх періодів та все про їхній бухгалтерський облік, зокрема облік передплати за оренду, періодичні видання, ліцензію за використання програмного забезпечення.
26276

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
168284

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді