Хто з медпрацівників отримає доплату у 20% від посадового окладу

Уряд встановив доплату медпрацівникам у закладах освіти у 20% від посадового окладу, які пройшли навчання з підтримки ментального здоров’я.

Хто з медпрацівників у закладах освіти отримає доплату у 20% від посадового окладу

Калькулятор індексації зарплати

На час дії воєнного стану медичним працівникам у закладах освіти державної і комунальної форми власності, які працюють офлайн, нарахують доплату у 20% посадового окладу. Доплата буде встановлена медичним працівникам за умови проходження онлайн-курсу «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP». Таке рішення прийняте 22 грудня на засіданні Кабінету Міністрів України.

«У регіонах, де організовано очне навчання, під час непередбачуваних ситуацій, до прикладу повітряних тривог, учні можуть відчути різке погіршення фізичного або психічного стану. Для збільшення доступу дітей до послуг з охорони ментального здоров’я, Уряд нараховуватиме доплату у 20% посадового окладу медпрацівникам, які пройшли навчання за відповідним курсом ВООЗ та надаватимуть кваліфіковану допомогу дітям, які перебувають у стресовому психо-емоційному стані», - прокоментувала Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Вказаний курс розроблений групою фахівців із психічного здоров’я та загальної практики – сімейної медицини з досвідом роботи з програмою mhGAP, за загальної координації Академії НСЗУ, експертної підтримки ВООЗ та керівництва МОЗ України. Розробка курсу та навчання відбувається у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської з розробки та впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я.

Довідково

mhGAP (Mental Health Gap Action Programme) – це глобальна флагманська програма ВООЗ, спрямована на підвищення доступу до послуг з охорони психічного здоров’я. Керівництво mhGAP та його версія для надзвичайних гуманітарних станів пропонує медичним працівникам загальної практики протоколи діагностики та ведення поширених психічних розладів.

Джерело: офіційний сайт Мінекономіки

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Доплата за виконання обов’язків тимчасово відсутнього або відстороненого працівника

Працівники бюджетних установ часто мають виконувати обов’язки інших — тимчасово відсутніх або відсторонених. Як оформити та нарахувати доплату за виконання обов’язків тимчасово відсутнього/відстороненого працівника? Від окладу за якою посадою встановлювати доплату? Пояснюємо на прикладі робочої ситуації.
77768

Доплати педпрацівникам у 2024 році

Які доплати встановлені педагогам в 2024 році – з’ясуємо з експертом. Розміри, порядок та умови встановлення підвищень посадових окладів і доплат педпрацівникам у державних та комунальних закладах освіти – у матеріалі.
36120

Доплати бюджетникам – 2024

Посадові оклади в бюджетних установах нині не великі. Однак збільшити заробіток працівників дають змогу інші виплати, як-то доплати, надбавки, премії. Саме про стимулюючі доплати і надбавки в бюджетних установах 2024 поговоримо докладно.
33341

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді