На скільки у 2024 році зросли надбавки почесним донорам України

Громадяне, які мають звання Почесного донора України, за діючим законодавством отримують доплату до пенсій у розмірі 10% від прожиткового мінімуму.

На скільки з 1 січня 2024 року зросли надбавки почесним донорам

Калькулятор стажу

З 1 січня загальний прожитковий мінімум відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік» становить 2 920грн.

З урахуванням зазначеного, з 1 січня проведені перерахунки такої надбавки особам, які її вже отримували. Надбавки почесним донорам зросли з 258,90 до 292,00 грн.

Додатково

Статус Почесного донора України може отримати людина, яка безоплатно здала 40 разових максимально допустимих доз крові або 60 разових максимально допустимих доз плазми крові. Пільги також дійсні для тих українців, які свого часу отримали нагрудний знак «Почесний донор срср».

Статус Почесного донора підтверджується відповідним посвідченням. Для призначення надбавки вперше, потрібно звернутися до будь-якого сервісного центру Пенсійного фонду із відповідною заявою.

Джерело: офіційний сайт ГУ ПФУ в Одеській області

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Надбавка за вислугу років – наказ

Надбавка за вислугу років надається зокрема бухгалтерам, державним службовцям, медичним, педагогічним та іншим працівникам бюджетної сфери. Як нараховується надбавка за вислугу років – у даній консультації.
258755

Надбавки-2024: кому, скільки, за що

Початок нового бюджетного року стартує з перегляду розмірів доплат та надбавок. Які надбавки та доплати можна встановити працівникам у 2024 році, що врахувати при їх встановленні розглянемо на практичній ситуації.
21392

Державна служба в умовах воєнного стану: соцпакет, обмеження та заохочення

Державна служба: ► закон про держслужбу ► мотиви зайняття посади державної служби ► зарплата та надбавки держслужбовцям ► соціальні гарантії держслужбовцям ► держслужба в умовах воєнного стану.
46988

Зарплата працівників вищої освіти 2024

Зарплата викладачів 2024: тарифна сітка на 2024 рік для працівників освіти ➤ інші схеми посадових окладів викладачів ➤ доплати і надбавки ➤ погодинна оплата праці ➤ приклади нарахування зарплати викладачам
232062

Надбавки до заробітної плати в бюджетних установах

Надбавки до заробітної плати в бюджетних установах — звична справа. Розповімо докладно про види надбавок, умови встановлення надбавок, розміри надбавок окремим категоріям працівників бюджетних установ.
89083

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді