Обґрунтування закупівлі та зміни у тендерній документації

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінекономіки поінформувало про можливість використання у публічних закупівлях реалізованого ДП «Прозорро» як адміністратором ЕСЗ функціоналу, який надає замовникові можливість обґрунтувати потребу у закупівлі.

обґрунтування закупівлі та зміни у тендерній документації

Калькулятор індексації зарплати

З метою попередження негативних відгуків громадськості щодо придбання замовниками товарів, робіт і послуг для забезпечення потреб держави, територіальних громад та об’єднаних територіальних громад, на здійснення яких витрачаються публічні фінанси, у т. ч. кошти платників податків, під час воєнних загроз у період дії правового режиму воєнного стану в Україні замовникам надана можливість добровільно оприлюднити обґрунтування потреби стосовно оголошеної закупівлі шляхом розміщення таких відомостей в ЕСЗ.

По суті це пояснення для громадськості причини закупівлі. Таке пояснення можна зазначати як в річному плані, так і при створенні закупівлі. Важливо не плутати це обґрунтування з обґрунтуванням по Постанові № 710 чи по Постанові № 1178.

Окрім цього, Мінекономіки поінформувало, що в актуальній (останній) версії тендерної документації недоцільно зазначати попередньої виключеної/зміненої інформації, яку вони формують у вигляді «закреслених даних».

Зміни, що вносить замовник до тендерної документації, розміщують та відображають в ЕСЗ у вигляді нової редакції тендерної документації додатково до початкової редакції тендерної документації. Замовник разом із змінами до тендерної документації в окремому документі оприлюднює перелік змін, що вносяться. Зміни до тендерної документації у машинозчитувальному форматі розміщують в ЕСЗ протягом одного дня з дати прийняття рішення про їх внесення.

Із листа Мінекономіки від 11.01.2024 № 3323-04/2362-06

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
38639

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2221

Бюджетні зобов'язання - порядок їх реєстрації

Замовники-бюджетники мусять зареєструвати бюджетні зобов’язання в органах Казначейства. Бо інакше не зможуть їх оплатити. Подекуди, перш ніж такі зобов’язання зареєструвати чи провести платежі, казначеї висувають свої вимоги.
1066

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді