Звітуйте про надходження у натуральній формі

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінфін оприлюднив проєкт змін до Порядку складання бюджетної звітності розпорядниками та одержувачами бюджетних коштів, звітності фондами загальнообов’язкового державного соціального і пенсійного страхування (далі – Порядок).

складання бюджетної звітності

Пошук по Класифікатору професій

Порядок пропонують доповнити новою формою звітності – Довідка про надходження та використання окремих власних надходжень бюджетних установ, отриманих у натуральній формі (далі – Довідка). Її складатимуть за 2023 рік та подаватимуть:

  • до 01.03.2024 – розпорядники бюджетних коштів;
  • 15.03.2024 – головні розпорядники бюджетних коштів.

Головні розпорядники коштів державного бюджету подаватимуть цю довідку:

  • до Казначейства – у складі зведеної квартальної (проміжної) та річної бюджетної звітності;
  • Мінфіну – у складі зведеної річної бюджетної звітності.

Довідку складатимуть у розрізі кодів програмної класифікації видатків та кредитування державного бюджету або в розрізі кодів програмної класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів. В ній зазначатимуть відомості про перелік отриманих товарів, робіт та послуг у розрізі КЕКВ та кодів НК ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник» за показником першої – третьої цифри.

У графі «Затверджено на звітний рік з урахуванням змін» зазначається річна сума планових показників спеціального фонду за іншими джерелами власних надходжень бюджетних установ, затверджена кошторисом з урахуванням змін.

Обсяги власних надходжень бюджетних установ, отриманих в натуральній формі зазначатимуть у графах:

  • «Надійшло за звітний період (рік) благодійних внесків, грантів та дарунків (25020100)»;
  • «Надійшло за звітний період (рік) від підприємств, організацій, фізичних осіб та від інших бюджетних установ для виконання цільових заходів, у тому числі заходів з відчуження для суспільних потреб земельних ділянок та розміщених на них інших об’єктів нерухомого майна, що перебувають у приватній власності фізичних або юридичних осіб (25020200)».

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99683

Як розрахувати середньооблікову кількість штатних працівників

Коли справа доходить до подання звітності, у бухгалтера постають питання. Адже є сумісники, декретниці, нові працівники й ті, що звільнилися. Давайте розглянемо, як розраховується середньооблікова кількість штатних працівників.
50746

Витрати майбутніх періодів: як облікувати

З’ясуємо, що таке витрати майбутніх періодів та все про їхній бухгалтерський облік, зокрема облік передплати за оренду, періодичні видання, ліцензію за використання програмного забезпечення.
26255

Авансовий звіт у 2024 році: бланк та приклад заповнення

Для бухгалтера звична практика – видати працівникам аванс на відрядження, отримати від них авансові звіти, відшкодувати витрати за час поїздки. Та чи певний бухгалтер, що працівник подав авансовий звіт правильно? Надаємо бланк та приклад заповнення.
168122

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді