Хто та за яких умов отримає додаткові соціальні виплати від ООН

Додаткові виплати зможуть отримати особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які відповідають вимогам міжнародних організацій.

Хто та за яких умов отримає додаткові соціальні виплати

Калькулятор індексації зарплати

У 2023 році був запущений спільний з ВПП ООН проєкт для підтримки пенсіонерів, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію, та не отримують інших грошових допомог від міжнародних організацій. Від серпня 2023 року щомісячно біля 400 тис. пенсіонерів, які мешкають на територіях активних або можливих бойових дій, отримують виплати від ВПП. Загалом за цей час їм було перераховано майже 28 млн дол (приблизно 1 мільярд грн)

Зараз ця підтримка розширюється. Відповідно до постанови Уряду  та завдяки підтримці від Німеччини та інших міжнародних донорів, додаткові виплати зможуть отримати особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю. Зокрема, ВПП ООН протягом 3-х місяців надаватиме грошову підтримку тим людям та дітям з інвалідністю, які:

  • отримують менше 3 250 грн соціальних виплат від держави;
  • не отримують допомогу від інших міжнародних організацій;
  • не отримують виплати для ВПО (за винятком тих, хто мешкає на територіях активних або можливих бойових дій, який визначений Міністерством реінтеграції).

ВПП ООН надаватиме грошову допомогу як доплату до державної соціальної допомоги на суму, якої не вистачає до 3 250 грн (але не менше 100 грн). Тобто, якщо допомога від держави становить, приміром, – 2 361 грн, ВПП ООН спрямує особі/дитині з інвалідністю додатково ще 889 грн.

Програма додаткової підтримки діятиме щонайменше протягом трьох місяців поспіль. За цей час ВПП ООН нарахує приблизно 21 млн дол. США (800 млн грн) для 310 тис. українських громадян. 

Допомога українцям, які підпадають під критерії програми, нараховується безпосередньо на банківські рахунки або ж доставлятиметься Укрпоштою (у разі, якщо банківського рахунку немає або людина вже отримує соціальну виплату таким чином). Жодних додаткових дій отримувачу допомоги вчиняти не потрібно. Наразі програма фінансується Німеччиною, Європейським Союзом та Швецією, з додатковими внесками інших донорів.

Джерело: офіційний сайт Мінсоцполітики

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Прожитковий мінімум 2024

Пенсії, інші види соціальних виплат та допомоги, що є основним джерелом існування, мають забезпечувати рівень життя, не нижчий від прожиткового мінімуму, встановленого законом. Цю гарантію закріплено у частини третій статті 46 Конституції України. Розглянемо що ж собою являє такий показник як прожитковий мінімум 2024 року, розмір якого визнає Держбюджет-2024.
5064

Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати

Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47570

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії

Довідка про заробітну плату для обчислення пенсії: ➤ бланк 2024 року ➤ коли подавати довідку ➤ хто складає довідку ➤ звідки брати відомості для довідки ➤ які виплати вносити у довідку
69843

Призначення і виплата грошової допомоги військовослужбовцю у разі інвалідності або втрати працездатності

Експерти детально пояснюють, за яких умов призначають та виплачують одноразову грошову допомогу у разі інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовцю.
852

Розрахунок пенсії в Україні – 2024

На розмір пенсії впливають зараз страховий стаж, середня зарплата в Україні та фактична зарплата (дохід), який раніше отримував працівник і сплачував з нього соціальний внесок. Також існує й механізм автоматичного перерахунку пенсій (індексації), який враховує інфляцію та зростання середньої зарплати. Розглянемо, як визначається розмір пенсії та вплив на цей розрахунок середньої зарплати.
62139

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді