Індексація стипендій: за якими правилами відбувається у 2021 році

Порядок індексації стипендій дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування наведено у Порядку Мінсоцполітики №1078.

Калькулятор індексації зарплати

Індексація стипендій: за якими правилами відбувається у 2021 році

Для індексації стипендії ІСЦ обчислюють починаючи з місяця, в якому її призначено. Якщо особі призначено стипендію вперше або після перерви, то ІСЦ обчислюють з місяця призначення стипендії.

Стипендії індексують у межах прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб.

Індексацію в місяці підвищення розміру стипендії не нараховують, якщо розмір підвищення стипендії перевищує суму індексації, що склалась у місяці підвищення доходу. Коли розмір підвищення стипендії не перевищує суму індексації, тоді суму індексації в цьому місяці обчислюють як різницю між сумою індексації та розміром підвищення стипендії.

Джерело: лист Мінсоцполітики від 30.03.2021 р. № 5788/0/2-21/51

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Індексація стипендії 2021: величина приросту ІСЦ та приклади від експерта

Індексація стипендії проводиться щомісяця. Як визначити величину приросту ІСЦ та в якому розмірі нарахувати індексацію на академічні і соціальні стипендії у січні 2021 року? Подробиці — у публікації на прикладах різних робочих ситуацій.
4356

КЕКВ 2700 "Соціальне забезпечення"

Усі видатки, які проводять бюджетні установи, розмежовані за економічною суттю платежу. Для цього використовують коди економічної класифікації видатків бюджету (КЕКВ). Установа може використовувати кошти лише на ті цілі, на які планувала, за напрямами, визначеними в Інструкції щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету.
13743

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді