Наказ про надання матеріальної допомоги - зразок

UA RU
Зразок наказу про надання матеріальної допомоги: ➤ на оздоровлення ➤ у зв’язку з сімейними обставинами ➤ на лікування ➤ на оздоровлення дітей ➤ на поховання.

Перш ніж надати працівникові матеріальну допомогу, її потрібно задокументувати. Для цього потрібні:

  1. Заява працівника з проханням надати матеріальну допомогу.
  2. Наказ на матеріальну допомогу.

Останній потрібно підготувати особливо ретельно, адже він зберігається в установі 75 років. Натомість наказ про відпустку – 5 років (ст. 16 «б» Переліку типових документів, що створюються під час діяльності державних органів та органів місцевого самоврядування, інших установ, підприємств та організацій, із зазначенням строків зберігання документів, затвердженого наказом Мін’юсту від 12.04.2012 № 578/5).

Калькулятор індексації зарплати

Наказ про надання матеріальної допомоги на оздоровлення

Матеріальна допомога на оздоровлення до щорічної відпустки надається один раз на рік:

  • держслужбовцям (Закон «Про державну службу» від 10.12.2015 р. № 889);
  • педагогічним працівникам та науково-педагогічним працівникам (пп. 1 ст. 57 Закону «Про освіту» від 05.09.2017 р. № 2145);
  • працівникам бюджетних закладів та установ освіти, які не належать до педагогічних та науково-педагогічних (пп. 5 п. 4 Наказу МОН «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ» від 26.09.2005 р. № 557);
  • медичним та фармацевтичним працівникам (державних і комунальних закладів/установ) (абз. 3 п. 2 постанови Кабміну «Питання оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» від 11.05.2011 р. № 524);
  • бібліотекарям (державних і комунальних бібліотек) (п. 3 постанови Кабміну «Про затвердження Порядку виплати доплати за вислугу років працівникам державних і комунальних бібліотек» від 22.01.2005 р. № 84)
  • співробітникам музеїв, будинків культури (п. 2 постанови Кабміну «Питання виплати працівникам державних і комунальних клубних закладів, парків культури та відпочинку, центрів (будинків) народної творчості, центрів культури та дозвілля, інших культурно-освітніх центрів доплати за вислугу років, допомоги для оздоровлення та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань, а також п. 4 Постанови Кабміну «Про реалізацію окремих положень частини другої статті 28 Закону України «Про музеї та музейну справу» від 22.01.2005 р. № 82)

У такому випадку оформлюється два накази ­– на відпустку та на надання оздоровчої допомоги (див. наказ про надання матеріальної допомоги зразок 1).

Наказ на надання матеріальної допомоги на оздоровлення

СКАЧАТИ ЗРАЗОК

Зверніть увагу!

У типовій формі наказу про надання відпустки (див. нижче), затвердженій наказом Держкомстату від 05.12.2008 № 489, передбачене місце для відмітки про надання матеріальної допомоги на оздоровлення. Тож аби не складати два окремих документи, у наказі про відпустку можна поставити відмітку про надання матеріальної допомоги.

Форма наказу про надання відпустки

СКАЧАТИ

Наказ про надання матеріальної допомоги на вирішення особистих питань

Разову матеріальну допомогу надають окремим працівникам:

  • у зв’язку з сімейними обставинами;
  • на лікування;
  • на оздоровлення дітей;
  • на поховання.

Калькулятор днів щорічної відпустки

Така матеріальна допомога на вирішення соціально-побутових питань не пов’язана з відпусткою. Її розмір визначає керівник залежно від економії бюджетних коштів в установі. Він же видає відповідний наказ (див. наказ про надання матеріальної допомоги зразок 2).

Наказ на надання матеріальної допомоги на вирішення соціально-побутових питань

СКАЧАТИ ЗРАЗОК



зміст

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді