Статистична звітність – БЛАНКИ 2024

Автор
бухгалтер, експерт з питань бюджетної сфери, кандидат економічних наук, м. Чернігів
Експерт розповідає, які статистичні звіти й коли подавати бюджетним установам, та надав, де брати актуальні бланки статистичної звітності.

Завдання статистичної звітності – зібрати інформацію про дані, необхідні для статистичних спостережень, які здійснює Державна служба статистики України (даліДержстат). Саме вона щороку затверджує новий перелік форм статистичної звітності.

На 2024 рік повний перелік змін до статистичної звітності можна знайти на офіційному сайті Держстату. Там можна побачити як скасовані, так і введені нові. Наприклад, зараз скасовані зокрема такі бланки статистичної звітності, які могли бути актуальними для бюджетних установ, а також деяких комунальних господарств, які належать органам місцевого самоврядування (ОМС):

Запроваджено подання зокрема таких нових форм державних статистичних спостережень:

Калькулятор штрафів

На 2024 рік оновлені зокрема такі форми:

За плановим графіком у 2024 році Держстатом прийшла черга державним статистичним спостереженням зокрема за такими періодичними формами:

Які статистичні звіти подавати бюджетній установі

Бюджетні установи подають лише деякі з існуючих статистичних звітів. Універсального набору не існує — усе залежить від галузевої належності бюджетної установи. Дізнатися про те, які саме звіти та в якому форматі подавати вашій установі, можна увівши код ЄДРПОУ на сайті Держстату в Кабінеті респондента.

Терміни подання статистичної звітності

Календар подання статистичної звітності 2024 року міститься на сайті Держстату. Можете з даною метою скористатися Календарем подання форм державних статистичних спостережень та фінансової звітності на 2024 рік.

Строки, у які подаються форми статистичної звітності, є також у Табелі. Термін подання для кожного звіту потрібно дивитися окремо. Найчастіше подається Звіт із праці 1-ПВ – не пізніше 7-го числа по закінченню місяця (через вихідні дати переносяться, тому на конкретний місяць краще прогляньте крайні дати через згаданий календар).

всеукраїнська сертифікація бухгалтерів 2024

Бланки статистичної звітності 2024

Усі бланки статистичної звітності можна знайти теж на сайті Держстату – у Альбомі форм державних статистичних спостережень на 2024 рік. Там же є і роз’яснення Держстату щодо заповнення даних форм звітності. Для швидкого пошуку слід орієнтуватися у напрямах статистичних спостережень.

Основні статистичні звіти, які подають бюджетні установи наведені у таблиці нижче. За цими ж напрямами дані форми згруповані у згаданому Альбомі на сайті Держстату.

ПУТІВНИК ПО БЛАНКАМ СТАТИСТИЧНОЇ ЗВІТНОСТІ НА САЙТІ ДЕРЖСТАТУ

Напрям статистичних спостережень

Назви статистичних звітів 2024

Оплата праці та соціально-трудові відносини

  • Звіт із праці 1-ПВ (місячна);
  • Звіт із праці 1-ПВ (квартальна);
  • Звіт про заборгованість з оплати праці 3-борг (місячна)

Зайнятість та безробіття

  • Модуль обстеження робочої сили щодо робочих навичок (№ 2-ОРС (РН))

Основні засоби

  • Звіт про наявність і рух необоротних активів, амортизацію та капітальні інвестиції 2-ОЗ ІНВ (річна)

Наука

  • Звіт про здійснення наукових досліджень і розробок 3-наука (річна)

Інновації

  • Звіт про здійснення наукових досліджень і розробок (3-наука (річна))

Навколишнє природне середовище

  • Звіт про відходи (1-відходи (річна));
  • Звіт про витрати на охорону навколишнього природного середовища (1-екологічні витрати (річна));
  • Звіт про викиди забруднюючих речовин і парникових газів в атмосферне повітря від стаціонарних джерел викидів (2-ТП (повітря) (річна))

Будівництво

  • Звіт про виконання будівельних робіт (1-кб (місячна))

Населені пункти та житло

  • Звіт про оплату населенням житлово-комунальних послуг (1-заборгованість (ЖКГ) (квартальна))

Державні фінанси, податки та публічний сектор

  • Звіт про виконання державних контрактів (договорів) на поставку (закупівлю) продукції (товарів, робіт, послуг) оборонного призначення за закритими закупівлями (1-ПО (місячна));
  • Звіт про виконання державних контрактів (договорів) на науково-дослідні, дослідно-конструкторські та інші роботи оборонного призначення за закритими закупівлями (№ 5-НО (квартальна))

Виправлення помилок у статистичній звітності

Помилки виправляти можна, однак, уточнюючої звітності не передбачено. Можна подати заповнений новий звіт з пояснювальною запискою у довільній формі про суть і причини виникнення помилки й що було виправлено. Штрафних санкцій за виправлення помилки немає.

Відповідальність за неподання

Неподача статистичної звітності чи її подача з недостовірними даними може мати наслідком штраф у розмірі від 170 до 255 грн (ч. 1 ст. 1863 КУпАП). У разі повторного порушення протягом року – від 255 до 425 грн (ч. 2 ст. 1863 КупАП).



зміст

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді