Які дії замовників найчастіше потрапляють під контроль аудиторів

Автор
консультант з публічних закупівель, Київ
Аудитори постійно контролюють закупівлі. Що саме вони перевіряють — цікаво знати кожному замовнику. Ми проаналізували судові справи і про це розповіли. А ще пояснили, як діяти, якщо аудитори визнали склад адмінправопорушення у ваших діях.

Найбільше повноважень з контролю публічних закупівель наразі має Держаудитслужба. Аудитори можуть перевіряти закупівлі чотирма видами держфінконтролю: під час ревізії, аудиту, перевірки закупівель і моніторингу.

На які дії замовників найчастіше звертають увагу аудитори? На яких вимогах закону замовникам слід зосередитися, аби не потрапити під контроль аудиторів? Як ліпше вчиняти, якщо аудитори прагнуть довести склад адмінправопорушення у ваших діях? Чого чекати, якщо аудитори доведуть, що тендерна пропозиція переможця не відповідає вимогам тендерної документації?

Знайдемо відповіді на ці та інші запитання у судовій практиці. Проаналізуємо, які порушення законодавства про закупівлі виявляють аудитори.


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді