Тендерна документація на закупівлю природного газу

UA RU
Проаналізуємо вимоги, які встановлюють замовники в тендерах на закупівлю газу до учасників. Пояснимо, чого ліпше не вимагати і чому.

Триває сезон відкритих торгів на закупівлю природного газу на 2020 рік. Однак іноді складається враження, що, аби продати навіть невеликий обсяг товару, учасники повинні пройти складний квест. По-перше, вони мають надати чимало потрібних/непотрібних документів. По-друге, розшукати вимоги до них, що розкидані в тексті тендерної документації (ТД).

Проте помітною є тенденція: що складнішу ТД розміщують замовники в електронній системі закупівель, то менше учасників беруть участь у тендері — навіть порівняно із середніми показниками.

Які вимоги у тендерній документації на закупівлю природного газу встановлюють замовники

Що вимагають замовники?

1. Підтвердити технічні вимоги до товару, наведені у ТД, та додатково надати інформацію, складену в довільній формі, із фізико-хімічними показниками природного газу щодо відповідності вимогам ГОСТ 5542-87.

2. Надати копії документів, що підтверджують якість та походження товару, який пропонує учасник для постачання за договором про закупівлю, згідно з технічними вимогами до ТД за місцем постачання на об’єкти замовника.

3. Надати оригінал або копію діючого договору на:

  • транспортування природного газу відповідно до законодавства, завірену учасником;
  • зберігання (закачування, відбір) природного газу, укладеного між учасником та суб’єктом господарювання, що працює на підставі ліцензії на право провадження господарської діяльності із зберігання (закачування, відбору) природного газу;
  • виконання робіт із припинення (обмеження) газопостачання, що укладений із оператором ГРМ, який працює на підставі ліцензії з розподілу природного газу на території, на якій розташовані об’єкти газоспоживання замовника.

4. Надати документ про успішне проходження сертифікації діяльності учасника відповідно до вимог ISO 9001:2015 або інших аналогічних стандартів у сфері сертифікації діяльності (сертифікат тощо), виданий на ім’я учасника закупівлі, що є чинним на момент подання пропозиції.

5. Надати інформацію щодо мінімальних стандартів якості згідно з постановою НКРЕКП «Про затвердження Мінімальних стандартів та вимог до якості обслуговування споживачів та постачання природного газу» від 21.09.2017 № 1156 (далі — Постанова № 1156) за останній звітний період.

Чому ці вимоги недоречні


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

зміст

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді