ТОП-10 найкорисніших матеріалів: не пропустіть важливе

Ми живемо у часи змін та нестабільності: штормить як в Україні, так і в усьому світі. COVID-19, карантин, нові правки у закони. Бухгалтеру зараз як ніколи потрібно тримати руку на пульсі новин та не пропустити жодної зміни. Тож, щоб спростити вам пошуки у гуглі, зібрали 10 найактуальніших та корисних матеріалів.

Отож, не пропустіть:

  1. Заробітна плата в бюджетних установах: нюанси з карантином

Розповімо докладно про те, з яких виплат складається заробітна плата в бюджетних установах та що саме змінилося в умовах карантину.

Антикризовий онлайн марафон - ЗАРЕЄСТРУВАТИСЯ

  1. Стосується всіх: нові проводки 2020 для нарахування лікарняних з прикладами

Коли працівник приносить до установи листок непрацездатності, у якому всі реквізити заповнені правильно, а комісія із соціального страхування не заперечує проти виплати належних коштів, справа переходить до рук бухгалтера. Підкажемо, як правильно застосувати проводки 2020 для нарахування лікарняних.

Скачати заяву-розрахунок лікарняних

  1. Реєстраційна картка: нова форма

Форми реєстраційних документів, щоб отримати кваліфікований електронний підпис (КЕП), змінилися уже декілька разів. У публікації — реєстраційна картка за новою формою і зразок її заповнення.

  1. Оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на Є-дата: повна інструкція, аби уникнути штрафів

Установи мають оприлюднювати інформацію про використання бюджетних коштів на Є-дата. Кінцевий термін для внесення даних за І квартал 2020 року не за горами. Тож нагадаємо, яку саме інформацію, у який спосіб, кому і коли слід вносити.

  1. Права та штрафи в умовах суворого карантину: гарячі новації від влади для бюджетників

Аби запобігти поширенню коронавірусу, влада запровадила жорсткі заходи. Як працювати бюджетним установам в таких умовах, хто матиме послаблення, а за що — суворе покарання, пояснив експерт.

Калькулятор штрафів

  1. Відрахування із заробітної плати 2020 року на прикладах

Перш ніж виплатити працівникові зарплату, бухгалтер повинен відрахувати із неї податки. Усе про відрахування із заробітної плати 2020 року — у статті.

  1. Погодинна оплата праці: особливості

Як впровадити погодинну оплату праці, які показники необхідні для розрахунку зарплати за такої оплати праці, як бути з мінімалкою та мінімальною базою ЄСВ? Відповіді у статті.

  1. Важливі зміни до законодавства через коронавірус

Бюджетні установи теж знаходяться у вирі подій, пов’язаних з карантином через коронавірус. Окремі зміни до Податкового кодексу та нові правила закупівель стосуються безпосередньо бюджетників. Земельний податок, податок на нерухомість, податкові штрафи – це далеко не весь перелік антивірусних податкових змін.

Зразок наказу про надання матеріальної допомоги

  1. Матеріальна допомога: гарантії та обмеження

Матеріальна допомога на оздоровлення, матеріальна допомога для вирішення соціально-побутових питань — кому, яку, коли надавати? Про це — у статті

Те, як установа використовує бюджетні кошти в процесі господарської діяльності, перевіряє Держаудитслужба. Аби ревізія не налякала бухгалтера, надамо практичні поради та наведемо примірну програму ревізії фінансово-господарської діяльності установи.
ТОП-10 найкорисніших матеріалів: не пропустіть важливе
Фінансова та бюджетна звітність за І півріччя 2020-гоПРОГРАМА ВЕБІНАРУ: ✔️Скласти Баланс ф. №1-дс ✔️ Заповнити Звіт про фінансові результати №2-дс ✔️ Ув'язати показники форм №1-дс та №2-дс з показниками бюджетної звітності ✔️ Відобразити у бюджетній звітності валютні операції
Усі зареєстровані учасники отримають сертифікат.


Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Головбух: Бюджет"

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді