Чи варто оскаржувати до суду адмінпротокол, який склали аудитори

Автор
консультант з публічних закупівель, Київ
Змінилася процедура притягнення до адмінвідповідальності за порушення законодавства у сфері публічних закупівель. Тепер виписати протокол і притягнути до відповідальності можуть безпосередньо аудитори. Чи може замовник оскаржити адмінпротокол до суду? Як не помилитися при захисті своїх прав? Читайте у статті.

Тепер закупівельників притягують до адмінвідповідальності по-новому. Законодавець після 19 квітня розширив склад адмінправопорушень, за окремими з них збільшив штрафи і головне — змінив процедуру притягнення до відповідальності.

Так, рішення про відповідальність за порушення законодавства у сфері публічних закупівель раніше приймав лише суд. Наразі ж в окремих випадках такі рішення приймають аудитори. Тобто аудитори мають право не тільки скласти протокол про вчинення адміністративного правопорушення, а й накласти штраф на винну особу за порушення законодавства у сфері публічних закупівель.

Перевірка закупівель 2020: як відбувається

А якщо закупівельник не згодний з аудитором? Чи можна оскаржити складений аудитором протокол, наприклад до суду? Що врахувати під час такого оскарження адмінпротоколу?

Як не помилилися у захисті своїх прав. ВІДПОВІДІ. ПОЯСНЕННЯ. ПРАКТИКА >>>

Стаття підготовлена за матеріалами журналу "Держзакупівлі"

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді