Оскарження вимоги державної аудиторської служби

Автор
консультант з публічних закупівель, Київ
Чи мають право аудитори вимагати, щоб замовник розірвав договір про закупівлю? Що робити в такій ситуації — покажемо на прикладах із судової практики.

КУРС Контроль у закупівлях: чим загрожує і як діяти замовнику - спробувати БЕЗКОШТОВНО

Улюбленою фразою аудиторів у висновках про результати моніторингу процедури закупівлі (далі — висновок) минулого року була: «усунути порушення законодавства в сфері публічних закупівель». Нині її трансформували в: «здійснити заходи щодо усунення виявленого порушення в установленому законодавством порядку, зокрема в межах законодавства вжити заходів щодо розірвання договору».

Так аудитори відреагували на рішення судів у справах з оскарження їхніх вимог. Вони почали у висновках ширше прописувати свою вимогу усунути порушення. Тобто можемо говорити, що аудитори почали визначати спосіб, у який замовники мусять усунути виявлене порушення, — розірвати договір постачання.

Та чи мають право аудитори вимагати від замовника розірвати договір? Як реагувати на таку вимогу за результатами моніторингу? Як провести оскарження вимоги державної аудиторської служби? Відповісти на ці запитання допоможе нова судова практика.

Коли суд змусить аудиторів скасувати висновок

Аудитори звинуватили замовника в порушенні вимог Закону № 922. І як наслідок — зобов`язали усунути виявлене порушення в установленому законодавством порядку, зокрема вжити заходів щодо розірвання договору >>>

Коли аудитори можуть через суд вимагати розірвати договір

Аудитори також можуть звернутися до суду з позовом до замовника визнати недійсним договір, укладений з порушенням законодавства. Зокрема, за наслідками процедури закупівлі, проведеної з порушенням.

Орган держфінконтролю має право >>>

Стаття підготовлена за матеріалами журналу «Держзакупівлі»



зміст

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Останні новини

Усі новини

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді