Статті за темою Консультант закупівельника

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи
Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3464
Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель
Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
28922
Тендерна пропозиція учасника: коли відхиляти
Замовник може відхиляти тендерну пропозицію учасника. Для цього він розміщує інформацію в ЕСЗ та посилається на певні підстави, за яких це можна робити. Визначає їх стаття 31 Закону про публічні закупівлі.
730
Уповноважена особа з закупівель: доплата за додаткову роботу
Новий Закон про державні закупівлі з останніми змінами зазначає появу уповноважених осіб. Тепер вони на стороні замовника займаються допороговими, або спрощеними, закупівлями. Вони ж несуть повну відповідальність за прозорість та чесність процесу. Найголовніше, що уповноваженою особою може стати директор чи бухгалтер, наприклад. Проаналізуємо докладно доплату за таке сумісництво відповідно до норм діючого трудового законодавства та окреслимо ризики.
4887
Особливості проведення закупівель на допорогові суми — ШПАРГАЛКА
Протягом трьох місяців наші слухачі Вищої школи Закупівельника дивилися й читали уроки програми «Допорогові закупівлі — 2020: порядок та інструменти». Аби отримати сертифікат по закінченню навчання, кожен мав пройти підсумковий тест. У нашій добірці — пояснення експертів до п’ятірки завдань, які викликали особливу цікавість закупівельників.
961