Аналогічні договори: реальні поради VS фейків

Законодавство не розтлумачує поняття «аналогічний договір». Тож хибних вимог у закупівельній практиці шириться чимало. Що ж доцільно вимагати як документальне підтвердження досвіду виконання аналогічного договору, а що зайве — роз’яснює експерт. 

Законодавство не встановлює обмеження до кількості документів, якими учасник може підтвердити виконання аналогічного договору.

Замовнику у кожному конкретному випадку визначає, яку саме інформацію та документи має надати у складі тендерної пропозиції учасник, щоб підтвердити свою відповідність цьому критерію.

Надмірна старанність якнайширше описати вимоги часто завершується оскарженням в Колегії АМКУ. А тим часом процедура просто зупиняється. Уникнути такого сценарію допоможуть поради упов­новаженої особи ДУ «Професійні закупівлі» Ніни Абаімової

7 помилок замовника ►►►

Також у новому номері журналу "Держзакупівлі" читайте:

Досвід виконання аналогічних договорів: реальні поради VS фейків

Тестування упов­новажених осіб — 2021: коли, як і скільки

Плануємо видатки у 2021 році з огляду на зміни в КЕКВ

Як прописати вимоги, щоб відхилити тендерну пропозицію з аномально низькою ціною

4 рішення, щоб запобігти підвищенню ціни у договорі на закупівлю електроенергії

Чи можна в договорі про закупівлю змінювати умови про порядок оплати

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3460

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
34532

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5498

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
28917

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді