Переселенець працює за сумісництвом: що з індексацією зарплати

Якщо сумісник надасть довідку з основного місця роботи про відсутність доходу, його зарплату необхідно проіндексувати в межах прожиткового мінімуму для працездатної особи.

financial-advisor-using-calculator-review-financial-statement-on-desk-accounting-concept_264197-2171-min-min.png

Оновлена форма Податкового розрахунку: як запов­нювати і коли звітувати

Особі, яка працює за сумісництвом, на її вимогу роботодавець з основного місця роботи видає довідку про розмір доходу, що підлягає індексації, та проіндексованого доходу (п. 7 Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого постановою КМУ від 17.07.2003 № 1078).

На підставі цієї довідки індексують доходи від роботи за сумісництвом у межах суми, що не перевищує прожиткового мінімуму для працездатних осіб, з урахуванням зарплати за основним місцем роботи. Без цієї довідки роботодавець не зможе:

Отже, якщо сумісник надасть довідку, що підтверджує відсутність доходу за основним місцем роботи, зарплату сумісника слід проіндексувати в межах прожиткового мінімуму для працездатної особи.

За інформацією ГУ Держпраці у Дніпропетровській області

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Надбавка за вислугу років – наказ

Надбавка за вислугу років надається зокрема бухгалтерам, державним службовцям, медичним, педагогічним та іншим працівникам бюджетної сфери. Як нараховується надбавка за вислугу років – у даній консультації.
258651

Середньоденна заробітна плата

Підкажемо, як визначається середньоденна заробітна плата та як зробити нарахування для різних виплат у 2024 році.
49124

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді