Верховній Раді рекомендовано прийняти закон про службу в ОМС та зарплати службовців

Профільний комітет парламенту рекомендував законопроект про службу в органах місцевого самоврядування до розгляду у другому читанні.

закон про службу в ОМС та зарплати службовців

Норми тривалості робочого часу 2023

Комітет Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування підтримав законопроект № 6504. В разі прийняття закон  має упорядкувати проведення відкритих конкурсів, розмежувати статус службовців місцевого самоврядування і виборних посадових осіб, запровадити сучасні інструменти управління персоналом.

Підтримати майбутній закон закликав Віце-прем'єр-міністр з відновлення України-Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков: «Україна, як соціальна держава, має гарантувати мінімальну заробітну плату, в той самий час громади мають повне право самі визначати свої можливості для виплати високих заробітних плат чи премій. Однак, із правом завжди має бути відповідальність, саме тому Міністерство наполягало на необхідності посилення інструментів забезпечення публічності, прозорості та підзвітності перед громадянами, які мають право знати, скільки коштів з бюджету громади спрямовуються на винагороду працівникам ОМС, хто і чому отримує премії та додаткові виплати».

Що передбачає закон про службу в ОМС та зарплати службовців

  1. Нормативно-правові акти з питань служби, які раніше видавав Уряд, буде видавати Національне агентство України з питань державної служби.
  2. Посадові оклади затверджуватиме не Уряд, а місцеві ради за поданням голови.
  3. Мінімальний розмір посадового окладу службовця дорівнюватиме мінімальній зарплаті (в 2023 році це 6700 гривень).
  4. Законопроект не встановлює верхню межу посадового окладу і розміру нарахування премій.
  5. Усі рішення про премії і додаткові грошові надбавки мають оприлюднюватися на сайті місцевої ради.

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99651

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3609

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді