Набули чинності зміни в оборонних закупівлях – які дані будуть відкритими

23 квітня набули чинності зміни у абзацах 5, 6, 10-12 пункту 6 розділу I Закону України «Про оборонні закупівлі».

зміни в оборонних закупівлях

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Кабінет Міністрів повідомляє, що мова йде про:

  • розміщення оголошення про закупівлю – відтепер такі оголошення робитимуться протягом 1 робочого дня ДО дати розміщення в системі електронних закупівель;
  • оприлюднення звіту про договір про закупівлю – в разі здійснення закупівлі (харчування, речове майно, пальне тощо) від 200 тис. гривень для товарів і послуг, і 1,5 млн гривень для робіт без використання електронної системи закупівель звіт про договір оприлюднюється протягом 10 робочих днів з дня укладання такого договору;
  • до 22 червня 2023 року мають бути оприлюднені звіти про договори, укладені Міноборони з 24 лютого 2023 по 24 березня 2023 р.

Також відбулися й відповідні зміни у системі закупівель Prozorro:

  1. Стала доступною нова функція – відображення інформації про незбройні оборонні закупівлі. Оборонні замовники та військові частини почнуть публікуватимуть інформацію про ціни за одиницю у своїх незбройних закупівлях.
  2. У випадку закупівель послуг з харчування замовникам необхідно буде прозвітувати про ціну за одиницю кожного продукту, що входить до цієї послуги. Для цього вони зможуть завантажити в систему Prozorro файл з відповідними розрахунками.

Проте боронні замовники можуть не публікувати дані про загальну суму та обсяги закупівель, місця доставки, найменування постачальника.

Експерт порталу «Бухгалтерія для бюджету та ОМС» нагадує ключові новації зміненного Закону України «Про оборонні закупівлі» :

  • із видів/процедур оборонних закупівель, які проводять держзамовники/військові частини, вилучили процедуру — спрощений відбір без застосування електронної системи закупівель (ЕСЗ);
  • у законі прописали особливості оборонних закупівель на період дії правового режиму.

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
38637

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2220

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді