В дитсадах офіційно дозволили кейтеринг для харчування дітей

Кабмін вніс потрібні зміни для нормативної бази, яка регулює харчування у закладах освіти.

кейтеринг для харчування дітей

◀️ НОВАЦІЇ В КАЗНАЧЕЙСЬКОМУ ОБСЛУГОВУВАННІ ▶️

Зокрема, постановою Кабінету Міністрів від 1 червня 2023 р. № 549 до Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку додано фразу «у закладах дошкільної освіти допускається організація кейтерингу».

Також затверджені вимоги до харчоблоків та введено поняття опорної кухні, що передбачає доставку готової гарячої їжі в термоізоляційних боксах.

Зазначається, що загальний час з моменту приготування, транспортування та видачі не повинен перевищувати дві години. Харчоблок опорної кухні повинен бути оснащений усіма необхідними зонами, обладнанням та інвентарем ідентично до моделі «базова кухня». Там має бути додаткова зона фасування і упакування готової гарячої їжі, окремий вхід/вихід для доставки їжі та зона повернення, миття та зберігання тари для доставки їжі.

Експерт порталу «Бухгалтерія для бюджету та ОМС» нагадує, що державні замовники (військові частини) мають право змінити істотні умови державного контракту з надання ЗСУ послуг з організації харчування. Підставою для зміни є продовження у 2023 році строку виконання зобов’язань за цим державним контрактом/договором на строк, достатній для укладення нового державного контракту (договору), але не більше ніж на 90 днів.

 

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3464

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
34539

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5501

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
28922

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді