Фахівець з публічних закупівель – проєкт профстандарту

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінекономіки оприлюднило проєкт професійного стандарту «Фахівець з публічних закупівель».

фахівець з публічних закупівель профстандарт

Калькулятор середньооблікової чисельності штатних працівників

За Національним класифікатором України ДК 003:2010 «Класифікатор професій» Мінекономіки відносить фахівця з публічних закупівель до коду групи професій — 2419.2 «Професіонали у сфері маркетингу, ефективності господарської діяльності, раціоналізації виробництва, інтелектуальної власності та інноваційної діяльності».

Мінекономіки визначило назви типових посад:

  • провідний (фахівець) спеціаліст з публічних закупівель;

  • головний (фахівець) спеціаліст з публічних закупівель;

  • менеджер (фахівець) з публічних закупівель.

Професійні кваліфікації, їх рівень згідно з Національною рамкою кваліфікацій (НРК) та їх підтвердження:

  • фахівець базового рівня — 6 рівень НРК — наявність диплома про вищу освіту першого (бакалаврського) рівня освіти, без вимог до стажу роботи;
  • фахівець середнього рівня — 6 рівень НРК — наявність диплома про вищу освіту першого (бакалаврського) рівня вищої освіти, стаж роботи у сфері публічних закупівель не менше 1 року;
  • фахівець просунутого рівня — 7 рівень НРК — наявність диплома про вищу освіту другого (магістерського) рівня вищої освіти, стаж роботи у сфері публічних закупівель не менше ніж 3 роки;
  • фахівець експертного рівня — 7 рівень НРК — наявність диплома про вищу освіту другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю, стаж роботи у сфері публічних закупівель не менше ніж 5 років.

Також наведено перелік трудових функцій, компетентностей для фахівця (спеціаліста) з публічних закупівель.

Пропозиції та зауваження до проєкту Мінекономіки приймає на адресу електронної пошти: [email protected] впродовж одного місяця.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

ТОП-3 способи визначення та призначення уповноваженої особи

Закон про публічні закупівлі передбачає три способи призначення уповноваженої особи, яка буде відповідальною за організацію та проведення закупівель в установі. Який спосіб обрати та на що при цьому звернути увагу детальніше в публікації.
3472

Протокол тендерного комітету – зразок

Протокол тендерного комітету – це документ, яким оформлюють рішення, прийняті на засіданні тендерного комітету. З’ясуємо, як правильно його скласти.
34547

Спрощені закупівлі – алгоритм роботи

Спрощені закупівля – це вид закупівель, що є результатом нормативного урегулювання допорогових закупівель. Головними ознаками спрощеної процедури закупівлі є необтяжливий алгоритм проведення та мінімальна кількість документів, які мають надати учасники. А звідси – можливість швидко закупити необхідні товари, роботи чи послуги.
5506

Посадова інструкція фахівця з публічних закупівель

Що повинен знати фахівець з публічних закупівель, які він має права, завдання та обов’язки і яку відповідальність нестиме у разі порушення — визначає посадова інструкція фахівця з публічних закупівель. Наведемо її зразок.
28925

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді