Коли МНМА, а коли основний засіб

Мінфін поінформував щодо критеріїв для визначення вартісних ознак предметів, що входять до складу малоцінних необоротних матеріальних активів (МНМА).

Ваш безплатний доступ до курсів Вищої Школи Бухгалтерів

Коли МНМА, а коли основний засіб

Відповідне інформаційне повідомлення (без дати та реєстраційного номера) розміщено в загальних роз’ясненнях підрозділу «Бухгалтерський облік в державному секторі» розділу «Бухгалтерський облік» підрубрики «Бухгалтерський облік та аудиторська діяльність» рубрики «Діяльність» вебсайту Мінфіну.

Мінфін визначив перелік відомостей, за якими суб’єкт державного сектору може обґрунтувати критерії при визначенні вартісних ознак МНМА. Також зазначив, що в бухгалтерському обліку основні засоби та МНМА суб’єкти державного сектору можуть розмежувати за вартісними ознаками не вищими, ніж наведені в Податковому кодексі України.

Джерело: інформаційне повідомлення Мінфіну «Щодо критеріїв для визначення вартісних ознак предметів, що входять до складу малоцінних необоротних матеріальних активів»

УВАГА!

Бути у курсі подій та законодавчих оновлень стало ще легше! Підписуйтесь на наш Telegram або FB та читайте важливі новини від порталу "Бюджетник" першими.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Міжбюджетні трансферти – облік

Як правильно відобразити в обліку ОТГ міжбюджетні трансферти, як задокументувати операції з їхньої передачі та які субрахунки використовувати - експертний досвід.
9563

Переоцінка основних засобів: проводки

В балансі бюджетної установи усі активи, у т. ч. основні засоби, визнають за вартістю придбання, яка з часом змінюється. І тоді потрібна переоцінка основних засобів.
17595

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
2910

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді