НБУ поновлює планові виїзні перевірки

Нацбанк оголосив про новий формат планових виїзних перевірок банків та небанківських установ у сфері фінансового моніторингу, санкційного законодавства та валютного нагляду.

планові виїзні перевірки

Калькулятор штрафів

Поновлення планових виїзних перевірок відбулося з 29 липня 2023 року. Заходи НЬУ націлені на перевірку банків та небанківських установ у сфері фінансового моніторингу, санкційного законодавства та валютного нагляду.

Перевірки були зупинені з 15 червня 2022 року після постанови Правління НБУ від 14 червня 2022 року № 121 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 23 березня 2022 року № 60».

Проте для мінімізації можливих ризиків для життя та здоров’я працівників об’єктів нагляду та НБУ у період дії воєнного стану здійснення виїзних перевірок буде проводить у дистанційному форматі – без безпосереднього перебування працівників НБУ за місцезнаходженням банку/небанківської установи, за наявної можливості надання банками/небанківськими установами віддаленого доступу.

На прохання банків та небанківських установ, ураховуючи практику здійснення виїзних перевірок в особливих умовах, Національний банк збільшив строк для ознайомлення з довідкою про виїзну перевірку та надання пояснень і заперечень до неї з 5 до 10 робочих днів. Такі норми передбачені в постанові Правління НБУ від 27 липня 2023 року № 93 «Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 23 березня 2022 року № 60», яка набирає чинності з 29 липня 2023 року.

За інформацією НБУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічна відпустка освітян і науковців – проблемні питання

Експерт розглядає на прикладах, як рахувати кількість днів щорічної основної відпустки освітянам і науковцям на прикладі відпустки вихователя у залежності від того, скільки місяців було відпрацьовано – менше 10 чи більше, повні ці місяці були чи ні.
8366

Винагорода за ЦПД у Податковому розрахунку

Уклали цивільно-правовий договір – як показати відомості в додатках Д5 та Д1, коли донарахувати ЄСВ до мінімальної бази, за якими правилами відобразити в додатку 4ДФ.
2459

Акт приймання-передачі – бланк | зразок

✔️ Акт приймання-передачі основних засобів, майна, робіт, послуг має не одну форму. ✔️ Коли та яку застосовувати 2024 року, а також їх бланки та зразки – у статті.
297725

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді