Обидва батьки можуть перебувати в декретній відпустці, якщо вона оформлена на різних дітей

Держпраці пояснює правила оформлення відпустки по догляду за дитиною до трирічного віку.

обидва батьки можуть перебувати в декретній відпустці

Калькулятор днів щорічної відпустки

За інформацією фахівців, чоловік, у якого народилася друга дитина, має право на відпустку по догляду за дитиною до трирічного віку, якщо у нього дружина перебуває у декретній відпустці з першою дитиною.

За змінами у ст. 179 КЗпП України, відпустка для догляду за дитиною з виплатою допомоги при народженні надається лише одній з осіб, батьку чи матері за їх бажанням.

Щоб отримати відпустку, потрібно написати заяву і подати або свідоцтво про народження дитини, або інші документи, які підтверджують, що дитина народилася.

За інформацією Держпраці

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
45161

Розрахунок відпускних на прикладах 2024

Тримайте алгоритм нарахування відпускних для виплати працівникові. Розглянемо, що потрібно врахувати бухгалтеру, аби провести розрахунок відпускних у 2024 році з урахуванням останніх змін у правилах розрахунку середньої зарплати та обставин воєнного стану.
100335

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді