Яким буде мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінімальний розмір допомоги по безробіттю пропонують підвищити та зробити перерахунок за попередні місяці.

мінімальний розмір допомоги по безробіттю

Калькулятор індексації зарплати

Державний центр зайнятості підготовив проєкт постанови, якою пропонує підвищити мінімальний розмір допомоги по безробіттю в сумі:

1500 грн – для безробітних з числа:

  • молоді, яка закінчила або припинила навчання у закладах загальної середньої, професійної (професійно-технічної), фахової передвищої та вищої освіти, звільнилася із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби і яка потребує сприяння у працевлаштуванні на перше робоче місце;
  • застрахованих осіб, які протягом 12 місяців мають страховий стаж менше семи місяців або звільнені з останнього місця роботи (служби) з підстав, передбачених пунктами 7–7-3 частини 1 статті 36, пунктами 3, 4, 7 і 8 частини 1 статті 40, статтями 41 (крім пунктів 5 та 6 частини 1) і 45 КЗпП, пунктами 3, 4, 4-1 частини 1 статті 84 Закону України «Про державну службу», пунктами 6 і 10 частини 1 статті 77 Закону України «Про Національну поліцію», пунктами 3, 3-1, 5 частини 1 статті 51 Закону України «Про прокуратуру», пунктами 3–3-2 частини 1 статті 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», а також з аналогічних підстав, визначених іншими законами.

2500 грн – для безробітних з числа:

  • застрахованих осіб, страховий стаж яких протягом 12 місяців становить сім місяців і більше;
  • працівників та гіг-спеціалістів юридичних осіб, що перебувають у статусі резидента Дія Сіті, після звільнення чи припинення гіг-контракту;
  • внутрішньо переміщених осіб або осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території або на території, на якій ведуться бойові дії, які не мають документів про періоди страхового стажу, трудової діяльності, заробітну плату (дохід, грошове забезпечення).

Наразі мінімальний розмір допомоги по безробіттю становить 650 грн та 1800 грн відповідно. Проєктом постанови передбачено, що нові мінімальні розміри допомоги по безробіттю застосовуватимуть з 31.07.2023.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Цивільно-правовий договір з працівником – зразок

Поговоримо про ЦПД договір – визначення, лікарняні, ЄСВ, термін дії, а також небезпечні формулювання, що можуть призвести до штрафів. Розглянемо, що краще: трудовий або цивільно-правовий договір, приклади оподаткування. Наводимо зразок договору.
304212

Строковий трудовий договір для працівника – зразок

Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
71968

Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах

Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
14654

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді