Статті за темою Працевлаштування

Строковий трудовий договір для працівника – зразок
Щоб замінити тимчасово переведеного або відстороненого працівника, а також вчасно регулювати кількість працівників в установі залежно від обсягу надаваних послуг роботодавець може приймати працівника на роботу за строковим трудовим договором (або контрактом).
71461
Дистанційна робота в держорганах, ОМС, бюджетних установах
Держслужбовці та працівники держорганів, ОМС, бюджетних установ мають право працювати дистанційно за умови наявності організаційних і технічних можливостей для виконання посадових обов’язків. Розглянемо чим потрібно керуватись та що зробити для впровадження дистанційної роботи.
14470
Цивільно-правовий договір з працівником – зразок
Поговоримо про ЦПД договір – визначення, лікарняні, ЄСВ, термін дії, а також небезпечні формулювання, що можуть призвести до штрафів. Розглянемо, що краще: трудовий або цивільно-правовий договір, приклади оподаткування. Наводимо зразок договору.
302639
Наказ про прийняття на роботу – оформлення на прикладі водія
Як оформити трудові відносини та оформити наказ про прийняття на роботу. Коли відмовити в оформленні трудового договору, а коли встановити стажування та випробування – дивимось на прикладі інструкції, як прийняти на роботу водія.
10628
Неоформлення трудових відносин: розмір штрафів
Перевірки Держпраці та острахи бухгалтера та керівника в першу чергу пов’язані зі значними фінансовими штрафами. І навіть якщо все ніби гаразд і неоформлених працівників в установі немає, – ризик заробити штраф за неоформлення трудових відносин за наявності цивільно-правових договорів існує. Які вони штрафи нинішні?
14030
Як працювати з трудовими книжками під час воєнного стану
Практична стаття у форматі «ситуація — рішення» про те, як діяти, якщо через війну не можете передати працівнику або отримати від нього трудову книжку. Скачайте зразок повідомлення працівнику, який звільнився, про необхідність отримати трудову книжку
1363
Трудова повинність в умовах воєнного стану: як оформити та оплатити
Військове командування та військові адміністрації можуть запроваджувати трудову повинність для працездатних осіб. Пояснимо, кого залучають до таких робіт, як правильно оформити працівників, для яких встановили трудову повинність, та як оплатити їх працю
3179