Внормовано механізм виплат компенсацій військовослужбовцям, поліцейським та рятувальникам

ВРУ прийняла в цілому Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення соціального захисту військовослужбовців, поліцейських та деяких інших осіб».

Рада внормувала механізм виплат компенсацій військовослужбовцям, поліцейським та рятувальникам

Калькулятор індексації зарплати

Зокрема, законопроєктом № 9638 від 21.08.2023 передбачено збереження виплати грошового забезпечення особам рядового й начальницького складу служби цивільного захисту, які потрапили в полон, стали заручниками чи зникли безвісти за особливих обставин внаслідок збройної агресії проти України.

Сім’ям зазначених осіб рядового й начальницького складу служби цивільного захисту щомісячно виплачуватиметься грошове забезпечення у порядку та розмірах, встановлених Кабінетом міністрів.

Законом також регламентується порядок виплати грошової компенсації військовослужбовцям та поліцейським за невикористані дні відпусток, зокрема, у разі загибелі, та передбачено спрощення механізму виплати одноразової грошової допомоги при звільненні з військової служби.

Джерело: офіційний сайт ВРУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Надбавка за вислугу років – наказ

Надбавка за вислугу років надається зокрема бухгалтерам, державним службовцям, медичним, педагогічним та іншим працівникам бюджетної сфери. Як нараховується надбавка за вислугу років – у даній консультації.
258653

Середньоденна заробітна плата

Підкажемо, як визначається середньоденна заробітна плата та як зробити нарахування для різних виплат у 2024 році.
49124

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді