Тимчасові або громадські роботи – чи нараховувати компенсацію

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Держпраці роз’яснили чи нараховувати грошову компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки працівникам, прийнятим на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості.

нарахвати компенсацію за відпускні

Калькулятор днів щорічної відпустки

У разі звільнення працівника йому виплачують грошову компенсацію за всі не використані ним дні щорічної відпустки, а також додаткової відпустки працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи. Це визначає стаття 83 КЗпП, стаття 24 Закону про відпустки.

Тимчасовий характер трудових відносин жодним чином не обмежує права працівників, зокрема, й на відпустки. Тож якщо працівника прийняли на тимчасові або громадські роботи за направленням центру зайнятості за строковим трудовим договором, у разі звільнення потрібно нарахувати компенсацію за невикористані дні щорічної відпустки.

За інформацією Управління інспекційної діяльності у Запорізькій області Південно-Східного міжрегіонального управління Держпраці

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Розрахунок відпускних на прикладах 2024

Тримайте алгоритм нарахування відпускних для виплати працівникові. Розглянемо, що потрібно врахувати бухгалтеру, аби провести розрахунок відпускних у 2024 році з урахуванням останніх змін у правилах розрахунку середньої зарплати та обставин воєнного стану.
99509

Відпустка без збереження заробітної плати

Бувають обставини, коли відпустка без збереження заробітної плати – інколи єдиний вихід для працівника та роботодавця. Розглянемо, кому надається відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану та якої тривалості.
85414

Навчальна відпустка: тривалість та оплата

Оплата навчальної відпустки – які правила надання працівникам та розрахунку відпускних? За яких обставин надається відпустка у зв'язку з навчанням? Розглянемо з експертом.
18256

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді