Статті за темою Відпускні

Розрахунок відпускних на прикладах 2024
Тримайте алгоритм нарахування відпускних для виплати працівникові. Розглянемо, що потрібно врахувати бухгалтеру, аби провести розрахунок відпускних у 2024 році з урахуванням останніх змін у правилах розрахунку середньої зарплати та обставин воєнного стану.
99976
Відпустка без збереження заробітної плати
Бувають обставини, коли відпустка без збереження заробітної плати – інколи єдиний вихід для працівника та роботодавця. Розглянемо, кому надається відпустка без збереження заробітної плати під час воєнного стану та якої тривалості.
85467
Навчальна відпустка: тривалість та оплата
Оплата навчальної відпустки – які правила надання працівникам та розрахунку відпускних? За яких обставин надається відпустка у зв'язку з навчанням? Розглянемо з експертом.
18267
Переведення працівника на інше підприємство
Переведення працівника на інше підприємство з 19.07.2022 стало більш простішою процедурою, а все тому, що у працівника забрали право переносити дні заробленої щорічної відпустки до іншого роботодавця.
12002
Страховий стаж: як обчислити і коли враховувати
Дані про страховий стаж потрібні бухгалтеру у низці випадків, наприклад нарахуванні лікарняних, декретних, пенсій та інших соцвиплат. У консультації – про те, як дізнатися про страховий стаж, як він розраховується бухгалтером у тих чи інших ситуаціях.
47266
Щорічні додаткові відпустки 2024
Окрім основної відпустки чимало бюджетників мають додаткові відпустки. Одним з різновидом таких відпусток є щорічні додаткові відпустки, наприклад за вислугу років. Які правила їхнього надання, чим щорічні додаткові відпустки відрізняються від щорічних основних відпусток та інших додаткових відпусток – у цьому огляді.
34275
Відпустка за ненормований робочий день
Перевірте, чи правильно ви обчислюєте стаж для додаткової відпустки, та будьте впевнені, що не повертатимете на вимогу ревізорів суму відпускних до бюджету.
16748