Як сільським/селищним радам приймати готівку як сплату податків

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Податківці нагадали як оформлюють сільські/селищні ради приймання готівки від фізичних осіб за сплату податків і зборів

У сільській/селищній місцевості, фізичні особи можуть сплачувати податки і збори через каси сільських/селищних рад Таке право фізичної особи гарантоване абзацом 2 пункту 57.5, абзацом 2 підпункту 266.9.1 пункту 266.9 та абзацом 2 пункту 287.5 ПК.

Відповідно сільські/селищні ради мають забезпечити реалізацію цього права.

При оформленні приймання від фізичних осіб податків і зборів, у т. ч. земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності, у касах сільських/селищних рад фізичній особі видають квитанцію про прийняття податків і зборів, форма якої затверджена наказом Мінфіну від 17.08.2015 № 714.

За інформацією Північного міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Бюджетні кошти на Є-дата

Дізнайтеся нюанси та строки оприлюднення інформації про використання бюджетних коштів на веб-порталі Є-data, аби уникнути штрафів і відповідальності за Є-data 2024 року.
99677

Витрати на освітню субвенцію у 2024 році

Місцеві бюджети з державного бюджету отримують трансферти на спільні цільові програми. Освітня субвенція – це один з таких трансфертів. Про умови її отримання та перелік витрат, на які можна витрачати кошти освітньої субвенції – у цьому огляді
3628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді