Щодо кількості місць для безготівкових розрахунків за послуги

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
ДПС оприлюднила проєкт постанови КМУ «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 29 липня 2022 р. № 894»

місця для безготівкових розрахунків

Калькулятор штрафів

Податківці пропонують ввести нову норму щодо кількості місць безготівкових розрахунків.

Так, якщо у господарській одиниці облаштовано два місця для проведення розрахунків за товари (послуги), кількість місць, де торговці зобов’язані забезпечувати можливість здійснення безготівкових розрахунків за продані товари (надані послуги), у т. ч. за допомогою електронних платіжних засобів та/або платіжних застосунків, та/або платіжних пристроїв, повинна становити не менше ніж 50% від загальної кількості місць проведення розрахунків у такій господарській одиниці.

При цьому, якщо кількість місць для проведення розрахунків у господарській одиниці становить більше двох – кількість місць де торговці зобов’язані забезпечувати можливість здійснення безготівкових розрахунків має становити не менше двох третіх від загальної кількості таких місць для проведення розрахунків.

З проєктом постанови КМУ можна ознайомитись у підрозділі «2023 рік» розділу «Проекти регуляторних актів» підрубрики «Регуляторна політика» рубрики «Діяльність» офіційного вебпорталу ДПС.

Зауваження та пропозиції до проєкту протягом грудня можна надсилати до:

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
2950

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді