Спрощене використання вдосконалених е-підписів

Уряд ухвалив постанову, яка унормовує технічні вимоги до створення та перевірки вдосконалених електронних підписів чи печаток.

Кабмін спростив використання вдосконалених е-підписів

Пошук по Класифікатору професій

Це дозволить використовувати такі підписи для отримання електронних послуг на постійній основі. Використання кваліфікованого е-підпису більше не вимагатиметься. Раніше вдосконалені електронні підписи та печатки використовували тимчасово в межах експерименту на період воєнного стану. Постанова значно спростить отримання та використання вдосконалених електронних підписів. Замість КЕПу тепер можна буде використовувати УЕП, якщо законом не вимагається інше.

Крім того, фізичні та юридичні особи зможуть використовувати електронний підпис, не зберігаючи його на захищеному носії. Це, зокрема, дасть змогу забезпечити безперебійне функціонування електронного документообігу та перевірки користувачів. Постанова також допоможе гармонізувати українське законодавство у сфері електронних довірчих послуг з європейським.

Нагадаємо, Уряд запровадив електронний документообіг для проходження ВЛК.

Джерело: офіційний сайт Мінцифри

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Щорічна відпустка освітян і науковців – проблемні питання

Експерт розглядає на прикладах, як рахувати кількість днів щорічної основної відпустки освітянам і науковцям на прикладі відпустки вихователя у залежності від того, скільки місяців було відпрацьовано – менше 10 чи більше, повні ці місяці були чи ні.
8377

Винагорода за ЦПД у Податковому розрахунку

Уклали цивільно-правовий договір – як показати відомості в додатках Д5 та Д1, коли донарахувати ЄСВ до мінімальної бази, за якими правилами відобразити в додатку 4ДФ.
2465

Акт приймання-передачі – бланк | зразок

✔️ Акт приймання-передачі основних засобів, майна, робіт, послуг має не одну форму. ✔️ Коли та яку застосовувати 2024 року, а також їх бланки та зразки – у статті.
297743

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді