Належність бюджетних програм до сфери інформатизації

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінцифри роз’яснило як інформувати/погоджувати завдання/проекти Національної програми інформатизації.

належність бюджетних програм до сфери інформатизації

Пошук по Класифікатору професій

Розпорядники бюджетних коштів беруть бюджетні зобов’язання щодо завдань (проектів) Національної програми інформатизації – після їх погодження з Генеральним державним замовником Національної програми інформатизації (абз. 1 ч. 1 ст. 48 БК).

Методикою визначення належності бюджетних програм до сфери інформатизації, затвердженою наказом Мінцифри від 07.05.2020 № 67, визначено перелік кодів Національного класифікатора України ДК 021:2015 «Єдиний закупівельний словник», що визначають належність завдань, проектів (робіт) до сфери інформатизації.

Зверніть увагу! До наведеного переліку кодів є уточнення * - Розділ, група, клас загалом або категорія. Це означає, що усі коди за подальшими знаками входять до переліку (наприклад: до коду 30200000-1 входять і наступні за показником 4-8 знаків – 3021****, 30211***, 302111**, 3022****, 30221*** і так далі).

Тобто до проектів інформатизації відносяться проекти, що відповідають Методиці незалежно від джерел фінансування.

Повідомлення про закупівлю до 500 тис. грн

Для інформування про укладення або намір укладення договорів вартістю до 500 тис. грн необхідно заповнити відповідну форму за посиланням. У формі вкажіть необхідну інформацію. Поля з * (зірочкою) є обов'язковими для заповнення. Відповіді на повідомлення не надаються. На електронну адресу, що буде вказана при заповненні форми надійде підтвердження, що ви заповнили форму «Повідомлення про укладений договір». Перевірити внесену інформацію до форми можна у таблицях:

Погодження закупівлі більше 500 тис. грн

Для погодження проєктів інформатизації та договорів, предметом закупівлі яких є засоби інформатизації, вартістю більше 500 тис. грн, надсилається лист з техніко-економічним обґрунтуванням та проєктом договору. Приклад листа та зразки документів доступні на диску за посиланням. Лист готується на офіційному бланку установи з вихідним номером та датою реєстрації документа.

Застереження: форму техніко-економічного обґрунтування не змінювати. Обов’язковим є заповнення усіх розділів. В розділі 7 таблиці не видаляти - наводиться орієнтовний перелік програмно-апаратних засобів, ліцензій, із зазначенням орієнтовної вартості. Для надання послуг з створення (розробки)/модернізації/розвитку/оновлення ІАС, ІТС, реєстрів, порталів тощо етапи календарного плану (пункт 4 розділу 6) мають відповідати постанові КМУ «Про затвердження переліку обов'язкових етапів робіт під час проектування, впровадження та експлуатації засобів інформатизації» від 04.02.1998 № 121 та передбачати створення КСЗІ.

Лист можна надіслати як через систему електронної взаємодії органів виконавчої влади (СЕВ ОВВ), так і на електронну адресу [email protected] , [email protected] або у паперовому вигляді на адресу: вул. Ділова, 24, м. Київ, 03150 (Міністерство цифрової трансформації України). У випадку надсилання запиту на електронну адресу наявність кваліфікованого електронного підпису (КЕП) є обов’язковою умовою. У темі листа вкажіть повну назву вашої установи, вихідний номер та дату реєстрації документа.

З вебсайту Єдиної інформаційної системи обліку НПІ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Планування закупівлі електричної енергії в бюджетних установах

Закон про ринок електроенергії закладає правові передумови щодо закупівлі замовниками електричної енергії на конкурентних засадах. Про роботу замовника та планування закупівлі електроенергії – у даному огляді.
38638

Чи можливі централізовані закупівлі за рішенням територіальної громади

Придбання територіальними громадами різноманітних товарів, робіт і послуг потребує дотримання встановлених державою правових та економічних норм. Експерт допоможе в них розібратися.
2221

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді