Нові положення та порядки у сфері Національної програми інформатизації

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Уряд визначив деякі питання Національної програми інформатизації.

національна програма інформатизації

Калькулятор штрафів

Постановою КМУ від 02.02.2024 № 119 затвердили:

  • Положення про формування та виконання Національної програми інформатизації;
  • Порядок проведення експертизи Національної програми інформатизації та її складових;
  • Порядок формування та виконання галузевої програми, проекту, робіт з інформатизації;
  • Порядок формування та виконання регіональної програми, проекту, робіт з інформатизації;
  • Порядок здійснення моніторингу та проведення оцінки результативності виконання Національної програми інформатизації та її складових.

За результатами експертизи, проведеної відповідно до Порядку проведення експертизи Національної програми інформатизації та її складових генеральний замовник погоджуватиме:

  • завдання, проекти, роботи з інформатизації Національної програми інформатизації, очікувана вартість яких дорівнює або перевищує 500 тис. грн;
  • закупівлі послуг із підключення закладів соціальної інфраструктури до широкосмугового доступу до Інтернету за кошти субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на реалізацію заходів, спрямованих на підвищення доступності широкосмугового доступу до Інтернету в сільській місцевості, коли їх вартість перевищує 1000 грн.

Якщо вартість менша 500 тис. грн. генерального замовника повідомляють про укладений договір про закупівлю товарів, робіт і послуг між замовником та виконавцем завдання, проекту, робіт з інформатизації Національної програми інформатизації. Якщо протягом п’яти календарних днів з дня отримання матеріалів генеральний замовник не повідомив замовнику про організацію проведення їх експертизи шляхом надсилання листа в електронній формі – такі завдання, проекти, роботи з інформатизації вважають погодженими генеральним замовником за принципом мовчазної згоди.

Постанова КМУ від 02.02.2024 № 119 не набрала чинності.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Норми робочого часу 2024 для «шестиденки»

Верховна Рада та Президент знов подовжили дію воєнного стану – тепер до 11 серпня 2024 року. Отже тримайте норми тривалості робочого часу та виробничий календар на 2024 рік для шестиденного робочого тижня. З’ясуйте, які норми діють під час воєнного стану.
16423

Норми робочого часу 2024 для «п’ятиденки»

Після подовження воєнного стану до 11 серпня 2024 року тримайте оновлений розрахунок норм тривалості робочого часу на 2024 рік. Норми робочого часу 2024 розраховані для п’ятиденного робочого тижня.
48656

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
45204

Відрядження на службовому автомобілі – наказ

Під час відрядження працівника нерідко постає транспортне питання. Один із варіантів його вирішення – використати службовий автомобіль. Яким має бути наказ про відрядження у такому випадку?
29748

ПДВ 2024 для бюджетних установ

Бюджетні установи теж можуть бути платниками ПДВ. Які зміни щодо ПДВ настали у 2024 році, зміни у ставках ПДВ 2024, про податкову накладну та податкову декларацію з ПДВ 2024, про необ’єктні та звільнені від ПДВ операції бюджетників, про особливості обліку цього податку у бюджетників – у даному огляді.
1107

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді