Набув чинності закон про спрощення списання військового майна

Набув чинності Закон «Про внесення змін до статті 4 Закону України «Про правовий режим майна у Збройних Силах України» щодо спрощення процедури списання військового майна».

Набув чинності закон, який спрощує процедури списання військового майна

ШПАРГАЛКА БУХГАЛТЕРА НА 2024 РІК

Минуло 4 місяці після голосування у Верховній Раді за законопроєкт № 10039 від 13.09.2023 про зміни до статті 4 Закону «Про правовий режим майна у Збройних Силах України» щодо спрощення процедури списання військового майна». Тепер він набуває чинності, повідомляє Міністерство оборони.

Згідно з нормами нового Закону, командири військових частин отримують реальні повноваження списувати під час дії воєнного стану військове майно своїм наказом (крім зброї). Гранична вартість одиниці військового майна або за одним актом списання – до 1 700 000 гривень. Списання можливе без затверджень та погодження з посадовими особами вищих рівнів, правоохоронними органами чи спеціальним правоохоронним формуванням у складі Збройних Сил України. Очікується, що це значно зменшить бюрократію та зробить процедури списання військового майна простішими та прозорішими.

Міністерство оборони вже завершує підготовку підзаконних актів, які повністю реалізують норми закону. Не пізніше ніж за тиждень всі технічні питання для спрощення відповідних процедур будуть вирішені.

Джерело: офіційний сайт МОУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Міжбюджетні трансферти – облік

Як правильно відобразити в обліку ОТГ міжбюджетні трансферти, як задокументувати операції з їхньої передачі та які субрахунки використовувати - експертний досвід.
9553

Переоцінка основних засобів: проводки

В балансі бюджетної установи усі активи, у т. ч. основні засоби, визнають за вартістю придбання, яка з часом змінюється. І тоді потрібна переоцінка основних засобів.
17572

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
2900

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді