Пропонують змінити перелік документів для відпустки при народженні дитини

Автор
консультант з обліку та оподаткування, Київ
Мінекономіки підготувало проєкт змін до Порядку надання відпустки при народженні дитини.

документи для відпустки при народженні дитини

Калькулятор днів щорічної відпустки

Проєкт змін стосується права на відпустку:

  • батька дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір’ю дитини;
  • баби або діда, або іншого повнолітнього родича дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, мати (батько) якої є одинокою матір’ю (одиноким батьком).

Під час подання заяви про надання відпустки батько дитини повинен пред’явити:

  • документ, необхідний для державної реєстрації народження дитини, або свідоцтво про народження дитини, в якому зазначена відповідна інформація про батька дитини;
  • довідку про реєстрацію місця проживання;
  • заяву матері дитини про те, що вони з батьком дитини спільно проживають, пов’язані спільним побутом, мають взаємні права та обов’язки.

Відпустку при народженні дитини надаватимуть бабі або діду, або іншому повнолітньому родичу дитини, які фактично здійснюють догляд за дитиною, за заявою одинокої матері (одинокого батька) дитини.

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Перехідні відпускні: податки, звітність, зразки

Як перехідні відпускні впливають на розрахунок доплати до мінімальної зарплати, як врахувати мінімальну базу ЄСВ, оподаткування перехідних відпускних та заповнення за ними Додатків Д1 і 4ДФ Податкового розрахунку – все це знайдете у консультації.
39098

Додаткова відпустка посадовій особі ОМС за стаж державної служби

Посадовець органів місцевого самоврядування (ОМС) має можливість щорічної додаткової відпустки за вислугу років. Однак є посадовці ОМС, які мають ще й досвід державної служби. Чи зараховується стаж державної служби у вислугу років такого посадовця? Дізнаємося про це й тривалість таких відпусток.
12271

Додаткова відпустка державним службовцям: що врахувати

Додаткова відпустка державним службовцям надається після досягнення п’ятирічного стажу на держслужбі. На який строк надається додаткова відпустка держслужбовцям, коли і як її компенсувати та чим доведеться поплатитися за затримку розрахунку?
46628

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді