Міноборони тестує автоматизовану обліку та звітності у військових частинах

Міністерство оборони впроваджує автоматизовані системи обліку у військових частинах. Це допоможе у плануванні, веденні обліку та звітності за напрямком тилового забезпечення.

Міноборони тестує автоматизовану систему забезпечення у військових частинах

Калькулятор індексації зарплати

«Фактично, це відцифрований журнал обліку продуктів, пально-мастильних матеріалів, речового майна. Автоматизація процесів для нас – це економія часу. Це надзвичайно важливо під час війни. Бюрократія має залишитися в минулому. Тому ми звернулися за допомогою до компаній, які мають відповідний досвід побудови цифрової інфраструктури. Зокрема, вже відгукнулась компанія, яка погодилася допомагати Міноборони на волонтерських засадах», – розповів заступник Міністра оборони Віталій Половенко. 

Окрім цього, автоматизація допоможе:

  • підвищити ефективність управління;
  • зменшити кількість помилок через людський фактор;
  • створити єдине середовище зберігання електронних документів;
  • пришвидшити виконання однотипних операцій;
  • збільшити ефективність аудиту. 

Запровадження такого технічного рішення у першу чергу має спростити життя начальникам продовольчої, речової служби та служби пально-мастильних матеріалів у військових частинах. 

«Наприклад, якщо говорити про харчування. Відтепер начальник продовольчої служби, коли складатиме меню на тиждень, бачитиме в програмі кількість продуктів на складі, що треба дозамовити, яку кількість продуктів буде використано, крім цього одразу буде підтягуватися калорійність страв», – пояснив Віталій Половенко.

Програму вже тестували в кількох військових частинах, наразі фінальні випробування відбуваються в зоні бойових дій. 

Нагадаємо, Міноборони запроваджує облік військового майна в електронній формі.

Джерело: офіційний сайт МОУ

акція на передплату журналів для бухгалтерів

Скористайтеся гарною нагодою та отримайте знижки на передплату на журнали «Головбух Бюджет» та «Головбух Праця та Зарплата»!

Замовляйте в редакції за номером 0 800 21 12 20

Статті за темою

Усі статті за темою

Міжбюджетні трансферти – облік

Як правильно відобразити в обліку ОТГ міжбюджетні трансферти, як задокументувати операції з їхньої передачі та які субрахунки використовувати - експертний досвід.
9560

Переоцінка основних засобів: проводки

В балансі бюджетної установи усі активи, у т. ч. основні засоби, визнають за вартістю придбання, яка з часом змінюється. І тоді потрібна переоцінка основних засобів.
17582

Виправлення помилок поточного періоду

Виправлення помилок поточного періоду – завдання для бухгалтера, який також виправляє помилки у бухобліку та фінзвітності. Розглянемо способи та приклади виправлення помилок у фінзвітності
2902

Гарячі запитання

Усі питання і відповіді